Elektrische vouwgordijnen op maat van top kwaliteit

Elektrische vouwgordijnen zijn een echte aanvulling op je interieur. Ze hebben de warme uitstraling van normale gordijnen en de vele voordelen van raamdecoratie zoals rolgordijnen en plisségordijnen.

Vouwgordijnen zijn te wassen in de wasmachine en daarna weer eenvoudig op te hangen. Ideaal dus.

Vele soorten vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Er is keuze tussen een groot aantal stoffen. Van transparant tot lichtdoorlatend en verduisterend, in vele kleuren. De transparante vouwgordijnen houden de zon tegen, maar je kunt er wel nog door naar buiten kijken. De lichtdoorlatende vouwgordijnen laten wel licht door, maar je kunt er niet door naar buiten kijken. Voor de slaapkamer zijn de verduisterende vouwgordijnen erg geschikt, deze laten geen licht door en je kunt er niet doorheen kijken.

Baleinen van vouwgordijnen

Het woord vouwgordijnen zegt het al, bij het optrekken van het vouwgordijn wordt de stof omhoog gevouwen. Om dit te bewerkstelligen, heeft een vouwgordijn baleinen. Deze baleinen kunnen aan de achterzijde worden gemaakt, maar ook aan de voorzijde voor een meer sprekende uitstraling.

Vouwgordijnen en volants

Bij de afwerking van vouwgordijnen is het mogelijk te kiezen voor verschillende modellen volant.

Het model zonder volant heeft een onderrand van een heel segment. Bij een hele volant worden de optrekkoorden bevestigd aan de laatste baleinstaaf. Hierdoor ontstaat een volant die in opgetrokken toestand voor de helft zichtbaar blijft onder de vouwen. Deze volant zorgt er ook voor dat als het vouwgordijn is opgetrokken, er geen voor/zichtzijde van de stof aan achterkant (van buitenaf) zichtbaar wordt. Dit is belangrijk als je ongelijke verkleuring wil voorkomen.

Bij het model met de halve volant is het onderste segment de helft van de overige segmenten. Dit geeft het effect van een hele volant, maar zal in opgetrokken toestand niet zichtbaar zijn.

Elektrische vouwgordijnen

Naast bediening met ketting, is het mogelijk om de vouwgordijnen uit te voeren met elektrische bediening. Er is keuze tussen de Verano profitline 12 volt motor en de Somfy tilt en lift RTS batterijmotor. Beide motoren hebben geen bedrading naar het lichtnet nodig.

Het voordeel van de profitline motor is dat deze is verwerkt in het bovenprofiel van de vouwgordijnen en kan worden opgeladen met een magnetisch kabeltje. De vouwgordijnen kunnen tijdens het opladen van de motor blijven hangen.

Bij de Somfy motor is de externe batterijhuls niet verwerkt in het bovenprofiel van de vouwgordijnen, deze zal extern (achter het vouwgordijn) moeten worden bevestigd.

Beide motoren zijn met afstandsbediening aan te sturen. Ook is het mogelijk meerdere vouwgordijnen tegelijk met één afstandsbediening te bedienen. De profitline motor is aan te sluiten op Smart Home domotica en de Somfy motor is met de somfy app en bijbehorende ontvanger te bedienen.

Elektrische vouwgordijnen op maat gemaakt

Alle vouwgordijnen worden tot op de mm nauwkeurig op maat gemaakt. Ook de vouwgordijnen met elektrische bediening. Vouwgordijnen zijn eenvoudig te monteren.

Het bestellen van elektrische vouwgordijnen gaat heel eenvoudig via deze website. Eerst meet je de maten van de ramen op door gebruik te maken van onze meetinstructies. Dan kies je of je transparante, lichtdoorlatende of verduisterende vouwgordijnen wil. Het is mogelijk om via de website gratis kleurstalen aan te vragen van de verschillende stoffen. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur past en welke lichtdoorlatendheid je het fijnst vindt.

Als je je kleur hebt gekozen kun je je vouwgordijnen helemaal naar wens samenstellen. Kies je soort bediening, ketting of elektrisch, afwerking in baleinen en volants en tot slot vul je je afmetingen in mm in.

Als je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.