Roljaloezie van top kwaliteit

Een roljaloezie is een bijzondere vorm van raamdecoratie met de voordelen van rolgordijnen én van jaloezieën. Deze mooie rolgordijnen zijn ook bekend als duo rolgordijnen, linee shades, gestreepte rolgordijnen, lamel rolgordijnen en zebra gordijnen.

Roljaloezie: rolgordijn met twee lagen stof

Een roljaloezie is een rolgordijnen dat bestaat uit twee lagen stof met transparante en niet transparante delen. Deze stoflagen schuiven over elkaar, waardoor je kunt kiezen voor wel of geen lichtinval en inkijk.

De achterste laag stof heeft een vaste positie en de voorste stoflaag kan worden verschoven. Dit maakt het mogelijk om de transparante stroken van beide lagen op elkaar te schuiven. Zo kun je naar buiten kijken en heb je mooi lichtinval. Om het licht en inkijk zo veel mogelijk buiten te houden schuif je de transparante delen eenvoudig over de niet transparante delen.

Een duo rolgordijn heeft dus net als jaloezieën lamellen of banen stof, waardoor je het speelse effect van jaloezieën kunt creëren met alle voordelen van een rolgordijn.

Roljaloezie op maat

Het bestellen van een duo rolgordijn gaat heel eenvoudig via deze website. Net als al onze raamdecoratie worden de linee shades tot op de mm nauwkeurig op maat gemaakt voor jouw ramen.

Er is een ruime keuze in kleuren en structuren. Binnen de kleurgroepen wit, zwart, grijs, bruin, beige en taupe zijn verschillende stoffen en tinten verkrijgbaar. Als je het rolgordijn wil ophangen aan een deur of voor een raam dat klappert, is het ook mogelijk deze met zijgeleiding te bestellen, waardoor het duo rolgordijn mooi op zijn plek blijft hangen.

Naast verschillende kleuren stof, is er keuze tussen standaard witte cassette (ral 9003), een cassette in ral 9010 of in geanodiseerd aluminium, ook wel technisch zilver genoemd. Allen hebben een mooie luxe uitstraling.

De linee shades worden 32 mm smaller gesneden dan de opgegeven breedtemaat. De breedtemaat is de totale breedte van het duo rolgordijn. Om kieren te voorkomen adviseren we daarom altijd het duo rolgordijn op de dag of in de dag over de kozijnen te plaatsen.

Elektrisch bediende rol jaloezieën

Naast bediening met ketting, is het ook mogelijk de duo rolgordijnen uit te voeren met draadloze elektrische bediening. Deze motor zit verwerkt in de cassette en is niet zichtbaar van buitenaf.

Er is keuze tussen twee typen motoren met verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo kan de Somfy motor worden aangestuurd met afstandsbediening of met een app van Somfy.

Gratis kleurstalen van roljaloezieën

De stoffen in de collectie bestaan uit 100% polyester (PES) stoffen. Polyester is een synthetische vezel (kunstvezel) met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge lichtechtheid. Polyester krimpt en kreukt vrijwel niet, is goed te reinigen en goed bestand tegen zonlicht.

Omdat kleuren op beeld af kunnen wijken van de werkelijkheid, bieden we de mogelijkheid gratis kleurstalen aan te vragen van al onze raamdecoratie op maat. Deze vraag je eenvoudig aan via de knop op deze pagina. Met de gratis staaltjes kun je thuis op je gemak kijken of de gekozen kleur voldoet aan de verwachtingen of past bij de rest van het interieur.

Roljaloezie zelf opmeten en ophangen

Het opmeten van de ramen voor de perfect passende duo rolgordijnen is heel eenvoudig als je de meetinstructies van Verano volgt. Als je het een paar keer op verschillende momenten meet, kan het bijna niet misgaan. Ook het ophangen van de roljaloezieën is een koud kunstje met de montagehandleiding van de duo rolgordijnen. Door zelf te meten en te monteren kun je een hoop kosten besparen en toch de mooiste roljaloezieën bestellen voor jouw ramen.

Heb je nog vagen over het opmeten of het bestellen van een roljaloezie? Neem dan even contact met me op, ik adviseer je graag. Als je me een foto stuurt van je ramen kijk ik met je mee naar de mogelijkheden en de best passende oplossing voor jouw situatie.