Oxidatie en reinigingsvoorschriften raamdecoratie van Verano

Van Verano hebben wij de volgende informatie ontvangen:

Let op! Geen garantie op oxidatie van het lakwerk!

Oxidatie kan ontstaan op aluminium producten. Oxidatie valt niet onder de garantie. Plekken in een maritieme omgeving geven een verhoogd risico op oxidatie.

Toelichting: Diverse typen corrosie kunnen onderscheiden worden, waarbij verschillende chemische reacties een rol spelen. De belangrijkste corrosiereactie is die waarbij zuurstof uit de atmosfeer in combinatie met water of vocht uit de atmosfeer reageert met aluminium / ijzer of een ander metaal en dit weer terugbrengt in de geoxideerde toestand waarin het oorspronkelijk ook aanwezig was in de aarde. Het doel van corrosiebescherming is dus dit natuurlijke proces zo veel mogelijk te vertragen.
In zout water worden alle corrosieprocessen versneld hoewel ook daarin zuurstof de oxidator is. Maar door de natrium- en de chlorideionen is het zijgeleidingsvermogen in zout water veel hoger dan in zuiver water en is de kortsluitstroom van de corrosiecel ook veel hoger.

Oxidatie is niet te voorkomen, wel te vertragen.

Om de kans op oxidatie te verminderen is goede reiniging en onderhoud van de producten van groot belang. Hieronder vindt u onze voorschriften voor het reinigen en onderhoud van onze producten.

Onderhouds- en reinigingsvoorschriften raamdecoratie

Voor het behoud van de levensduur van raamdecoratie is een tijdige reiniging noodzakelijk. De reinigingsfrequentie wordt met name bepaald door de mate van vuilbelasting van de raamdecoratie. Let op: oxidatie kan ontstaan op aluminium producten. Oxidatie valt niet onder de garantie. Plekken in een maritieme omgeving geven een verhoogd risico op oxidatie.

Jaloezieën

Verano® jaloezieën zijn gemakkelijk te reinigen met een plumeau, een zachte borstel of een zachte doek. Let op dat de lamellen vooraf gesloten worden. Afnemen met een licht vochtige doek is uiteraard ook mogelijk, let daarbij op dat zowel de jaloezieën als de bovenbak goed droog gemaakt moeten worden.

Rolgordijnen

Verano® rolgordijnen kunnen met een schone, licht vochtige en zachte doek of spons afgenomen worden met lauw schoonmaakwater. Let op: dompel het rolgordijn nooit volledig onder!

Plisségordijnen

Verano® plisségordijnen zijn gemakkelijk te reinigen met een plumeau, een zachte borstel of een zachte doek. Bij vlekken is het advies om deze zo snel mogelijk met een zachte doek of spons en lauwwarm water af te nemen.

Lamellen

Verano® lamellen zijn gemakkelijk te reinigen met een plumeau, een zachte borstel of een zachte doek. Bij vlekken is het advies om deze zo snel mogelijk met een zachte doek of spons en lauwwarm water af te nemen.

Verantwoordelijkheid

Bovenstaand advies is met uitgebreide zorg opgesteld. Niettemin kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de resultaten van de reiniging.

Reinigingsmiddelen

Voor al de te gebruiken reinigingsmiddelen geldt, dat deze de toegepaste materialen en hun oppervlaktebehandeling niet mogen beschadigen of aantasten. Alleen het gebruik van neutrale middelen,met een pH-waarde van tussen 6 en 8 is toegestaan. Daarbij mogen deze middelen niet krassen. Het reinigen met staalwol, schuurpapier, oplosmiddelen e.d. is eveneens niet toegestaan.