Plisségordijnen – plissés

Kies eerst het soort stof

Honingraat: dubbele laag stof.
Standaard: enkele laag stof.

Dubbele of enkele stof plisségordijnen

Plisségordijnen kunnen zijn gemaakt van een enkele laag stof (standaard plisségordijnen) of een dubbele laag stof, de zogenaamde honingraat plissés.

Standaard plissés hebben vaak een hogere transparantie dan de honingraat plisségordijnen. Door de dubbele laag stof hebben de honingraat plissé gordijnen een hogere isolatiewaarde dan de standaard plisségordijnen.

De verduisterende honingraat stoffen hebben een blackout laag tussen de twee stoffen. Hierdoor isoleren deze stoffen nog beter en zijn ze volledig verduisterend. Als u een verduisterend plissé wenst, adviseren wij u daarom verduisterende honingraat plissé gordijnen te bestellen.

De stof van de verduisterende plissés laat geen licht door. Omdat de koorden bij de standaard plissés door de plissés lopen, komt er echter wel licht door de gaatjes naar binnen. Als u een verduisterend plissé wenst, adviseren wij u daarom verduisterende honingraat plisségordijnen te bestellen.

plisségordijnen, ramen isoleren met plisségordijnen Plisségordijn top-down bottom-up
raamdecoratie voor kunststof draaikiepramen isolerende plisségordijnen plissé standaard smartfit

Dag/nacht plisségordijnen

Een dag/nacht plisségordijn heeft twee verschillende stoffen en/of kleuren binnen één plissésysteem. Zo kunt u overdag kiezen voor een lichtdoorlatende of transparante stof en ’s avonds voor een verduisterende stof.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen voor twee honingraat stoffen, maar u kunt er ook voor kiezen de twee stofsoorten te combineren. Ons advies is voor het verduisterende deel altijd te kiezen voor een honingraat stof. Deze verduistert het beste en isoleert heel goed.

verduisteren met dag nacht plisségordijnen

Dakraam plisségordijnen

Heeft u een Velux, FAKRO of ROTO dakraam waar u een plissé voor wenst? Speciaal voor deze dakramen hebben wij een hele mooie oplossing in ons assortiment. Klik hier voor meer informatie of een offerte op maat.

De dakraam plisségordijnen zijn speciaal ontworpen voor de dakramen van de genoemde merken. Met een mooi zijgeleidingsprofiel blijven de plisségordijnen in iedere stand mooi op hun plek.

<

Plissé gordijnen voor ieder raamtype

Plissegordijnen zijn ontzettend populair. Dat is niet zo gek, ze zijn namelijk geschikt voor ieder raamtype. Zo hebben we plisse gordijnen op maat voor standaard ramen en deuren, draaikiepramen, dakramen plafondramen, lichtkoepels en lichtstraten.

Het bestellen van plisse gordijnen op maat gaat heel eenvoudig via deze site. Eerst kiest u voor het soort plissé gordijn. We hebben standaard plissés, deze hebben één laag stof, en honingraat plissé gordijnen, dit zijn dubbele plissé gordijnen, deze hebben een dubbele laag stof.

Na het kiezen van de stofsoort, kiest u voor het type bediening. Er is keuze tussen handgreep, koord- of elektrische bediening. Als u uw kunststof kozijnen wil bekleden met plisse gordijnen, maar niet in de kozijnen wil schroeven of boren, kunt u kiezen voor smartfit.

web analytics

Smartfit plisségordijnen

Smartfit plisségordijnen zijn speciaal ontworpen voor montage zonder schroeven of boren. Het plissé wordt met een aluminium frame bevestigd aan de kozijnen. Dit kan met sterke magneetmontage of met clips tussen het rubber en glas.

smartfit plisségordijn

Bestel uw plisségordijnen online

In ons assortiment heeft u keuze tussen drie verschillende bedieningsmogelijkheden: bediening met trekkoord, handgreep of elektrisch.

We bieden plissé gordijnen op maat voor ieder raamtype: standaard ramen, draai-kiepramen, deuren, dakramen en koepels en terrasoverkappingen van Verano.

Het verschil tussen standaard en honingraat plissés is dat de honingraat plisse gordijnen dubbele plissé gordijnen zijn, deze bestaan uit twee lagen stof. De standaard plissé gordijnen hebben één laag stof. Bij de verduisterende honingraat plissés zit een laagje aluminium, wat het naast verduisterend ook isolerend maakt. Zo houdt u in de winter de kou en in de zomer de hitte buiten.

Onze collectie bestaat uit mooie elegante stoffen in eigentijdse kleuren en dessins.

Bestelproces plissé gordijnen op maat

Het bestellen gaat in drie stappen:
Stap 1: kies eerst het soort stof standaard (enkele laag stof) of honingraat (dubbele laag stof) transparant, lichtdoorlatend of verduisterend
Stap 2: kies het soort soort bediening
Stap 3: configureer het gordijn naar wens.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het bestellen? Neem even contact met me op, ik adviseer u graag.

De mooiste plissegordijnen voor in uw huis of kantoor

Heeft u ervoor gekozen om mooie plissegordijnen voor uw ramen te hangen? Plisségordijnen passen bij elke inrichting, zowel thuis als op kantoor. Binnen ons assortiment bieden we een ruime keus aan stijlen en kleuren. Al onze plissés worden speciaal voor u op maat gemaakt. Helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen en raamtype.

Het bestellen van plissegordijnen op maat gaat bij ons heel eenvoudig. Vindt u het toch nog wat lastig of heeft u vragen over welk model het beste bij uw ramen past? Neem dan even contact met ons op via 040-3080408 of via het contactformulier.

Plissegordijnen op maat laten maken

Begin uw keuze voor het perfecte plissegordijn met de keuze tussen standaard (deze hebben een enkele laag stof) en honingraat (met dubbele laag stof). Hierna kiest u het raamtype waar u het plissé voor wil bestellen.

Voor ieder type raam hebben we geschikte modellen. Denk hierbij aan plafond koepels, openslaande ramen en deuren, draaikiepramen, dakramen en ramen tot 3 meter breed.

Via onze kleurstalen pagina kunt u gratis kleurstalen bij ons bestellen, zodat u zeker weet dat de gekozen kleur bij uw interieur past. Na het kiezen van de kleur kunt u het plissé gordijn naar wens configureren, waarna wij het voor u op maat laten maken.

U heeft bijvoorbeeld keuze tussen plissés die zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te openen zijn, plisségordijnen speciaal voor dakramen en plissés met draadloze elektrische bediening.

Snel uw plisségordijnen in huis

Naast mooie hoogwaardige plisségordijnen, hebben we meerdere soorten raambekleding op maat in ons assortiment. Zo verkopen we ook ook jaloezieën, rolgordijnen en verticale lamelgordijnen.

Al onze raamdecoratie is eenvoudig te monteren met behulp van onze duidelijke montagehandleidingen raamdecoratie. Na bestellen wordt uw nieuwe raamdecoratie in de regel binnen 5 tot 10 werkdagen bij u afgeleverd.

Extra isolatie voor uw ramen met plissés

Plisségordijnen zijn zeer geschikt om koudeval en warmteverlies tegen te gaan in de winter. In de zomer houden de meeste stoffen veel warmte tegen, waardoor het op warme dagen binnen tot wel zes graden kan schelen in temperatuur.

Alle stoffen hebben isolerende eigenschappen. Hoeveel een bepaalde stof isoleert hangt af van een aantal factoren. De honingraat plissé gordijnen bestaan uit twee lagen stof met een stilstaande laag lucht ertussen. Deze stoffen hebben een hoge isolerende werking. Hoe hoog de werking is, is afhankelijk van het percentage reflectie, absorptie en transmissie van energie.

Op de kleurstalen bestelpagina's staan onder de te bestellen kleuren de verschillende percentages weergegeven.

De reflectie van het gekozen doek geeft weer hoeveel zonne-energie er wordt weerkaatst door de stof. Als snel zal je zien dat de doeken met een lichte achterzijde een hogere reflectie hebben dan doeken met een donkere achterzijde.

De absorptie geeft weer hoeveel zonne-energie de stof absorbeert en dus vasthoudt. Hoe hoger de absorptie, hoe warmer het doek wordt. Hierbij geldt dat de lichtere doeken een lagere absorptie hebben en in de zomer dus voor meer koelte in huis zorgen.

Het percentage transmissie geeft weer hoeveel zonne-energie er wordt doorgelaten door de stof. De verduisterende stoffen hebben een transmissie van 0% en laten dus helemaal geen licht en warmte door.

Plisségordijn speciaal voor lichtstraten, koepels en plafondramen

Lichtstraten geven mooi lichtinval en een luxe uitstraling aan je ruimte. Als op warme dagen de zon op de lichtstraat staat, kan het echter erg warm worden in huis. In de winter kan er juist veel warmte door de plafondramen verdwijnen.

Speciaal voor deze ramen heeft Verano koepel plissés ontworpen. Deze plisségordijnen blijven ook bij horizontale montage mooi op hun plek. Het is mogelijk ze te bestellen met handgreep, eventueel met een bedieningsstang, of met elektrische bediening.

Ons advies is als je de ruimte niet wil verduisteren maar vooral veel warmte buiten wil houden, om te kiezen voor een lichtdoorlatende of semi-transparante honingraat stof in een lichte kleur. Deze houdt veel warmte buiten maar laat wel nog voldoende licht binnen om nog profijt te hebben van de lichtstraat.

Voor lichtkoepels in slaapkamers adviseren we honingraat plisségordijnen met U profiel zijgeleiding om zo veel mogelijk licht buiten te houden.

plisségordijn, plisse. plisse gordijn, warmtewerend warmte buitenhouden Koepel en lichtstraat plissé