Isolerende plisségordijnen

Isolerende plisségordijnen.

Het is hoogzomer. De temperatuur stijgt al dagen boven de 30 graden en het einde van de hittegolf is nog niet in zicht. De een vindt het geweldig, de ander vindt het wat minder prettig. Iedereen is het er over eens dat het fijn is als de hitte buiten en het huis koel blijft. Goede raamdecoratie kan veel schelen. Isolerende plisségordijnen kunnen veel van de hitte buiten houden.

Extra isolerende plisségordijnen

Binnen mijn collectie plissés heb ik een ruime keuze in stoffen en structuren. Zo heb ik standaard plissés met een enkele laag stof, maar ook honingraat plissegordijnen. De honingraat stoffen zijn extra geschikt om je ramen te isoleren en de warmte buiten te houden. Deze bestaan namelijk uit een dubbele laag stof, waardoor deze extra warmtewerend zijn. De meeste honingraat stoffen hebben een witte achterkant, waardoor de stof bijna niet opwarmt. Dit zijn echt goed isolerende plisségordijnen.

Zelf heb ik onlangs mijn achterpui volledig voorzien van smartfit plisségordijnen. Deze isolerende plisségordijnen heb ik zonder boren en schroeven met een kliksysteem op mijn ramen bevestigd. Ik koos voor een enkele laag stof, zodat ik er nog door naar buiten kan kijken. Ook deze stof isoleert erg goed. Het scheelt zeker 3 graden in huis als ik alles dicht houd ten opzichte van vorig jaar toen ik niets voor mijn pui had.

Doekeigenschappen van isolerende plisségordijnen

Van alle plisséstoffen in mijn collectie zijn de doekeigenschappen bekend. Bij het kiezen van de kleur kun je zien wat de reflectie, transparantie en absorptie van het doek is. De reflectie geeft aan hoeveel van de warmte en het licht wordt weerkaatst naar buiten. Transparantie laat zien hoeveel licht er door de stof naar binnen komt. Hoeveel van de warmte wordt vastgehouden door het doek is te zien aan de absorptie.

De verduisterende honingraatstoffen hebben tussen de twee lagen stof een blackout laagje dat licht tegenhoudt en ook extra isoleert. Warmte en licht krijgen geen kans bij deze kwaliteitsstoffen isolerende plisségordijnen.

Plissés voor ieder raamtype

Voor ieder raamtype heb ik isolerende plisségordijnen in mijn assortiment. Standaard ramen, openslaande ramen en deuren, dakramen, koepel en plafondramen, lichtstraten, terrasoverkappingen en ook (kunststof) draaikiepramen laten zich eenvoudig bekleden met een plisségordijn.

Er is keuze tussen verschillende bedieningsmogelijkheden. Koordbediening, handgreep en elektrisch bediende plissés worden het meest verkocht. Doordat het ophangsysteem erg compact is, zijn plissés de ideale isolerende raamdecoratie.

Naast plissés die net als een rolgordijn van onderen naar boven zijn te openen, hebben we top-down bottom-up plissés. Bij deze isolerende plisségordijnen kun je ook de bovenkant laten zakken, waardoor je veel mogelijkheden hebt om je privacy en lichtinval optimaal in te stellen.

Gratis kleurstalen van isolerende plisségordijnen

Omdat kleuren op beeld enorm kunnen afwijken van de werkelijkheid, bied ik de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Binnen een werkdag stuur ik de gewenste kleuren naar je op. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke stoffen je mooi vindt en welke kleuren het beste bij de rest van je huis en inrichting passen.

Isolerende plisségordijnen bestellen

Het bestellen van isolerende plissegordijnen gaat eenvoudig via deze site. Doorloop de stappen via de homepagina van de website en stel je gewenste plissé samen. Mocht je er toch niet uitkomen of graag advies ontvangen welke modellen het beste bij je ramen passen, dan help ik je graag. Via het contactformulier kun je me een mailtje sturen die ik binnen een werkdag zal beantwoorden. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden bij jouw ramen.

Wil je graag je ramen isoleren maar zijn plissés niet jouw smaak? Ook mijn andere vormen van raamdecoratie isoleren goed. Alle raamdecoratie die Verano verkoopt zijn verkrijgbaar in mijn webshop. Screendoek rolgordijnen zijn bijzonder geschikt om warmte uit je huis te weren. Ook hierover adviseer ik je graag.