Houten en aluminium jaloezieën de verschillen

Houten en aluminium jaloezieën de verschillen : ze zijn beiden ontzettend populair. Dat is niet zo gek natuurlijk. Ze zijn niet alleen erg mooi en een echte aanvulling op je interieur, ze zijn ook nog eens heel handig om het lichtinval en de inkijk te reguleren.

Houten jaloezieën

In mijn assortiment heb ik vele verschillende soorten jaloezieën. Binnen de collectie houten jaloezieën heb ik veel uiteenlopende soorten hout. Van strak gelakt hoogglans wit, tot robuust geborsteld eiken en bamboe. Houten jaloezieën zijn helemaal op maat te maken zodat deze perfect bij je raam passen. Er is keuze tussen houten jaloezieën met een lamelbreedte van 50 en 65 mm. Ook kun je kiezen tussen ladderkoord en ladderband. Ze zijn helemaal naar smaak samen te stellen via deze webshop.

Aluminium jaloezieën

Ook de aluminium jaloezieën komen in vele soorten en maten. Zo heb je keuze uit 5 lamelbreedtes tussen de 16 en 70 mm. Er kan worden gekozen voor standaard bediening met draaistang of koordsysteem, maar ook voor elektrische jaloezieën op maat. Ook qua kleuren is er voor ieder wat wils. Van mat taupe tot hoogglans goud of metallic zwart met een structuur.

Jaloezieën van hout of aluminium?

Ik krijg vaak de vraag: wat zou jij kiezen, hout of aluminium. Dat vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Bij mijn eigen stijl en inrichting past aluminium beter, maar binnen een ander huis past hout misschien veel mooier. Ik zet de voornaamste verschillen tussen houten en aluminium jaloezieën even op een rij.

Houten en aluminium jaloezieën de verschillen

  • Houten jaloezieën zijn veel zwaarder dan aluminium jaloezieën. Het omhooghalen van de jaloezieën zal dus gemakkelijker gaan bij de aluminium jaloezieën.
  • Hout is een natuurproduct en kan daardoor reageren op een te hoge of lage vochtigheidsgraad. Ze zijn daarom niet geschikt om in vochtige ruimtes te hangen. Binnen de collectie aluminium jaloezieën heb ik speciale bovenbakken en onderlatten die extra vochtbestendig zijn en daarom ook in de badkamer kunnen worden gehangen.
  • Onder invloed van licht kan hout verkleuren.
  • Het pakket van de opgetrokken houten jaloezieën is veel hoger dan het pakket van de opgetrokken aluminium jaloezieën. Als je van plan bent de jaloezieën veel omhoog te halen, is het handig daar rekening mee te houden.
  • Binnen de collectie aluminium jaloezieën heb ik naast de natuurtinten ook  bijvoorbeeld knalrood, mosgroen en goud. De keus is dus iets ruimer dan bij de houten jaloezieën.
  • Over smaak valt niet te twisten, zowel de houten als de aluminium jaloezieën zijn van hoge kwaliteit en binnen 10 werkdagen leverbaar.

Gratis stalen van jaloezieën aanvragen

Omdat kleuren op beeld vaak behoorlijk afwijken van de werkelijkheid, adviseer ik mijn klanten om altijd gratis kleurstalen aan te vragen van de kleuren waar ze tussen twijfelen. Zo kun je op je gemak thuis kijken welke kleur het beste bij je interieur past.

Houten en aluminium jaloezieën bestellen

Het bestellen van zowel de houten als de aluminium jaloezieën van Verano  gaat heel eenvoudig via de knoppen op deze pagina. Als je graag wil dat ik even meekijk naar de mogelijkheden bij jouw ramen, dan mag je me altijd bellen op 040-3080408 of een mailtje sturen. Ik adviseer je graag over wat het beste bij je interieur en ramen past. Ik kijk daarbij ook naar hoe het moet worden opgehangen.

Het meten en monteren van de jaloezieën is erg eenvoudig. Met mijn duidelijke meetinstructies en montagehandleidingen kan het niet fout gaan.