Elektrische rolgordijnen op maat

Elektrische rolgordijnen zijn al jaren ontzettend populair en geschikt voor iedere ruimte in huis of op kantoor. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten met verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo hebben we rolgordijnen met ketting, maar ook elektrische rolgordijnen. De elektrisch bediende rolgordijnen hebben een motor van Somfy of Brel. Beiden kwaliteitsmerken met vele bedieningsmogelijkheden.

Elektrisch bediende rolgordijnen

Binnen onze collectie hebben we rolgordijnen voor een breedte tot 260 cm en XL rolgordijnen die speciaal zijn ontworpen voor ramen van 260 tot 400 cm breed. Bij beiden is het mogelijk de rolgordijnen met motor aan te sturen.

Binnen de collectie rolgordijnen tot 260 cm is er keuze tussen drie motoren. De Brel 12 Volt batterijmotor, de Somfy Roll Up 28 24 Volt motor die via transformator moet worden aangesloten op het lichtnet en de Somfy Roll Up 28 RTS batterijmotor. De batterijmotoren van Brel en Somfy hoeven niet te worden aangesloten op het lichtnet. Het opladen hoeft maar eens in de paar maanden te gebeuren. Zo is het dus ook mogelijk elektrische rolgordijnen te plaatsen bij ramen waar geen stroom is aangelegd.

De XL rolgordijnen hebben nog iets meer keus in motoren dan de standaard rolgordijnen. Er is keuze tussen maar liefst vijf verschillende motoren. Een oplaadbare Brel batterijmotor, een 230V motor van Brel, een oplaadbare Somfy RTS motor, een 230V Somfy motor en een Somfy Sonesse IO 230V motor.

Elektrische rolgordijnen op maat

Al onze elektrische rolgordijnen worden op maat gemaakt door het Nederlandse bedrijf Verano. Verano is gevestigd in Best en maakt uitsluitend raambekleding van hoogwaardige kwaliteit. Elektrische rolgordijnen worden altijd uitgevoerd met montageprofiel of luxe cassette aan de bovenzijde van het rolgordijn. Deze cassettes zijn zowel rond als vierkant verkrijgbaar. In het wit, technisch zilver of zwart.

Ons assortiment rolgordijnen is opgedeeld in vier stofgroepen: transparant, lichtdoorlatend, verduisterend en screendoek. De transparante doeken houden de zon tegen, maar er kan wel nog doorheen worden gekeken. Lichtdoorlatende stoffen laten licht door, maar je kunt er niet doorheen kijken. Hierdoor is er meer privacy, wat vaak wat meer geschikt is voor ramen aan de voorzijde van het huis.

Ook hebben we extra zonwerende rolgordijnen in de vorm van screendoek. Deze stoffen zijn geïnspireerd door de buitenzonwering screens en houden veel zonlicht en warmte tegen in de zomer. De verduisterende rolgordijnen laten geen licht door en zijn hierdoor ideaal voor de slaapkamer.

Alle stofgroepen hebben een ruime keus in kleur, structuur en afwerking. Voor iedere smaak is er een mooie stof verkrijgbaar.

Rolgordijn bedienen met afstandsbediening of app

Alle elektrische rolgordijnen hebben verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo is het mogelijk de rolgordijnen aan te sturen met afstandsbediening, wandschakelaar of via een app op je telefoon. Welke mogelijkheden er precies zijn is afhankelijk van de gekozen motor.

Bij besturing van de elektrische rolgordijnen via app of afstandsbediening is het mogelijk meerdere rolgordijnen tegelijk aan te sturen. Bij bediening met app is het ook mogelijk je rolgordijnen vanaf een andere locatie dan thuis te bedienen. Zo kun je het altijd laten lijken alsof er iemand thuis is. Er zijn afstandsbedieningen voor het bedienen van één, vijf of vijftien rolgordijnen, maar ook hebben we een afstandsbediening met tijdklokfunctie, die tot vijftien rolgordijnen tegelijk of apart aan kan sturen.

Het is dus ook mogelijk om met de Brel home hub of de Somfy Connexxoon en de bijbehorende apps voor op je smartphone alle raamdecoratie en gordijnen die zijn voorzien van een somfy of Brel motor eenvoudig te bedienen met je telefoon. Overal en altijd waar je bent verbonden met het internet.

Elektrische rolgordijnen bestellen

Het bestellen van elektrische rolgordijnen kan eenvoudig via deze website. Eerst kies je voor het soort stof: transparant, lichtdoorlatend, verduisterend of screendoek. Bij de volgende stap kies je voor elektrische bediening. Als je een extra breed rolgordijn vanaf 260 cm wil bestellen dan kies je hier voor XL rolgordijnen.

Na het maken van deze keuze kom je in het product. Je kiest eerst je kleur doek en vult dan de afmetingen in. Afhankelijk van deze afmetingen openen zich dan de opties die beschikbaar zijn.

Als je het toch nog wat lastig vindt om te besluiten wat je nodig hebt, dan mag je altijd contact met me opnemen. Ik kijk graag gratis en vrijblijvend met je mee naar de mogelijkheden en wat de beste aansturing is van je elektrische rolgordijnen. Ook kunnen we samen door het bestelproces lopen zodat je zeker weet dat je de juiste producten bestelt.

Zelf opmeten en monteren van elektrische rolgordijnen

Door zelf je ramen op te meten en de elektrische rolgordijnen zelf op te hangen kun je veel geld besparen. De duidelijke meetinstructies van Verano geven precies aan hoe je moet meten en welke maten je door moet geven. Als je een beetje handig bent is het ook heel eenvoudig om de elektrische rolgordijnen zelf op te hangen. Vooral als je met z’n tweeën bent moet het goedkomen. Ook voor de montage is er een duidelijke handleiding. Volg alle stappen en je komt tot een mooi product, perfect passend bij jouw ramen.

Als je iets online bestelt, wil je wel zeker zijn dat de kleur overeenkomt met je verwachtingen. Op beeld lijken kleuren vaak heel anders dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom bied ik de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een aantal stalen van de gewenste kleuren te bestellen. Met deze stalen kun je thuis rustig kijken welke kleuren het beste bij je interieur en ramen passen.

4 manieren om je ramen beter te isoleren

Ramen isoleren. Sinds de stijging van de energieprijzen is het nog belangrijker geworden om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, het helpt allemaal mee. Ook bij dubbel of zelfs drievoudig glas kan er echter nog warmte via de ramen uit het huis verloren gaan. Zonde van de energie dus. In deze blog geef ik advies over je ramen isoleren met raambekleding.

1. Isolerende plisségordijnen

Als je denkt aan ramen isoleren met raambekleding, dan kom je al snel uit bij plisségordijnen. Plissés zijn bij uitstek geschikt om je ramen te isoleren, zowel in strenge winters als hete zomers. Een plisségordijn bestaat uit gevouwen doek dat op elkaar schuift als het volledig is geopend. Als het is gesloten zie je mooie strakke vouwen die een speels effect geven aan de raamdecoratie.

Mijn collectie plissés bestaat uit vele soorten stoffen en modellen. De stoffen zijn opgedeeld in twee hoofdgroepen. Standaard plisségordijnen, dit zijn plissé gordijnen die zijn opgebouwd uit één laag stof, en honingraat plissés, deze zijn opgebouwd uit twee lagen stof. Deze laatste groep isoleert het allerbeste. Beide stofgroepen zijn opgedeeld in transparante, lichtdoorlatende of semi-transparante en verduisterende stoffen. De verduisterende honingraat plisségordijnen isoleren veruit het beste. Deze hebben tussen de twee lagen stof een blackout laag die ervoor zorgt dat warmte weinig kans krijgt te ontsnappen in de winter of binnen te dringen in de zomer.

Alle plisséstoffen hebben hun eigen doekeigenschappen. De reflectie van het doek geeft aan hoeveel energie wordt weerkaatst door de stof. Lichtere stoffen hebben een hoger percentage reflectie, waardoor deze dus meer warmte buiten- en binnenhouden. De absorptie van de stof geeft aan hoeveel energie er door de stof wordt geabsorbeerd. Hoe donkerder de stof, hoe meer warmte hij vasthoudt en afgeeft. Voor de zomermaanden is het dus raadzaam voor een zo licht mogelijke stof te kiezen. De transmissie van de stof geeft aan hoeveel energie er door de stof wordt doorgelaten. Hoe lager de transmissie, hoe meer warmte je binnen- of buiten houdt.

2. Rolgordijnen als isolatie voor je ramen

Ook rolgordijnen zijn erg geschikt als extra isolatie voor je ramen. Rolgordijnen zijn de meest populaire vorm van raambekleding. Bijna iedereen heeft wel een rolgordijn in huis. Vooral in de slaapkamer worden ze veel toegepast. Dat is niet zo gek natuurlijk. Een rolgordijn staat bij ieder interieur en heeft een isolerende werking. De verduisterende rolgordijnen houden nagenoeg al het licht tegen en isoleren het beste. Alle rolgordijnen in mijn assortiment dragen bij aan isolatie van je raampartijen. De transparante en screendoek rolgordijnen zijn erg geschikt als zonwering. De lichtdoorlatende en semi-transparante rolgordijnen geven zowel privacy als lichtinval en isolatie.

3. Ramen isoleren met jaloezieën

Ook jaloezieën zijn een mooie aanvulling op je energiebesparende maatregelen. Door de mooie lamellen van deze vorm van raamdecoratie wordt koudeval aan het glas tegengegaan en hou je in de zomer warmte buiten. Dit scheelt in het koelen van je huis, wat ook weer energie bespaart. Met name de jaloezieën in de lichte tinten houden veel warmte buiten.

4. Verticale lamellen van stof

Ook binnen de collectie verticale lamellen hebben we goed isolerende oplossingen. Vooral de stoffen lamellen zijn erg geschikt om warmte binnen- of buiten te houden. Verticale lamellen zijn al lang niet meer alleen voor kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Binnen de mooie collectie is er voor ieder een mooie oplossing, passend bij elk interieur.

Ook brede ramen isoleren kan met verticale lamellen. Verticale lamellen kunnen op maat worden gemaakt voor ramen tot wel zes meter breed. In drie verschillende lamelbreedtes en met verschillende stofeigenschappen. Zo zijn er lamellen van screendoek, lichtdoorlatende en transparante lamellen, maar ook verduisterende stoffen. Deze zijn dus ook erg geschikt voor de slaapkamer.

Raambekleding op maat

Ramen isoleren werkt het beste met raambekleding die op maat wordt gemaakt voor je ramen zodat je zo min mogelijk kieren hebt en je gehele raam wordt bedekt met de stof. Alle raambekleding die je bij mij bestelt laat ik op maat maken door het Nederlandse bedrijf Verano. Verano staat voor hoge kwaliteit en goede service. Omdat je bij mij alles online bestelt, bied ik je de mogelijkheid om online advies aan me te vragen. Via de website kun je foto’s of tekeningen van je ramen uploaden en vragen aan me stellen. Ik kijk dan graag met je mee naar mooie passende oplossingen.

Van alle raamdecoratie op maat heb ik kleurstalen. Om thuis te kunnen kijken welke kleuren en structuren het beste bij je interieur passen, mag je een aantal gratis stalen bij me aanvragen. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen. Toen ik mijn huis verbouwde en nieuwe kozijnen ging bestellen, stond ik nog niet stil bij de mogelijkheden voor raambekleding voor kunstof draaikiepramen. Logisch, ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Als ik deze webshop was begonnen voor mijn verbouwing, dan had ik waarschijnlijk een ander soort kozijnen gekozen. Nu zijn we gegaan voor kunststof kozijnen met een mooie matte coating. Super mooi en onderhoudsvriendelijk. Maar ook erg lastig omdat ik er niet in kan schroeven zonder dat de kozijnen mogelijk gaan lekken.

Montagemogelijkheden voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Gelukkig zijn er wel vele oplossingen bedacht voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen en andere kozijnen zoals aluminium en staal. Zo zijn er smartfit plisségordijnenrolgordijnen en aluminium jaloezieën die met een zogenaamd smartfit frame worden bevestigd in het raam, zonder boren en schroeven. Deze hebben altijd een perfecte fit.

Ook hebben we speciale bevestigingsklemmen waarmee plisségordijnen en aluminium jaloezieën worden vastgeklemd aan het (draaikiep)kozijn. Je hebt dan geen frame, maar klemt de steunen aan het kozijn. Met staaldraad zijgeleiding wordt de raamdecoratie ook op kunststof draaikiepramen mooi op zijn plek gehouden.

Smartfit plisségordijnen, rolgordijnen en aluminium jaloezieën voor draaikiepramen

Smartfit plisségordijnen, rolgordijnen en jaloezieën worden in een perfect fit “smartfit” frame bevestigd. Deze frames zijn zonder boren of schroeven te bevestigen op kunststof en stalen kozijnen. Omdat het frame van de plissés, rolgordijnen en jaloezieën wordt bevestigd aan de glaslatten, zijn deze ook zeer geschikt voor draaikiepramen. Ze zullen altijd in de juiste positie blijven zitten, ook in kiepstand. Wat mij betreft is dit de ideale raamdecoratie kunststof draaikiepramen.

De montage van de smartfit producten is zeer eenvoudig en kan op twee manieren; met clips en met magneten.

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen: Smartfit magneetmontage

Binnen onze collectie smartfits hebben we twee systemen waaruit kan worden gekozen. Het standaard smartfit frame is in de hoeken met hoekprofielen aan elkaar bevestigd. Het nieuwe smartfit PRO is verstek aan elkaar bevestigd, waardoor deze een luxere uitstraling heeft.

De smartfit frames zijn op twee manieren te bevestigen. Bij de standaard smartfit frames kun je, als je glaslatten recht zijn, kiezen voor montage met magneetband.  Deze band wordt bevestigd tegen de glaslatten, waarna je het frame ertegenaan hangt. De magnetische werking zorgt ervoor dat het goed op zijn plek blijft.

Bij de Smartfit Pro is het iets minder van belang dat de glaslatten recht zijn. De super sterke magneten blijven ook bij iets schuin lopende glaslatten goed op hun plek zitten. De montage is super eenvoudig. Je plakt een magneetstripje op het kozijn op de aangegeven plek (zie hiervoor de montagehandleiding) en klikt het frame er zo tegenaan.

Smartfit montage ‘kliksysteem’

De meeste kunststof kozijnen hebben echter geen rechte glaslatten. Daarom is het ook mogelijk de smartfit frames te bevestigen met bevestigingsclips die achter het rubber van het glas worden geschoven, waarna je het frame eenvoudig erin klikt. Perfect fit!

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus meer opties dan je in eerste instantie zou denken voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen. Deze raamdecoratie kun je dus in vele gevallen ook op kunststof kozijnen monteren, zonder erin te hoeven boren en schroeven.

Jaloezieën, rolgordijnen en plissés bestellen voor draaikiepramen

Het bestellen van raamdecoratie kunststof draaikiepramen van Verano gaat heel eenvoudig via deze site. Als je er niet uitkomt mag je me altijd bellen op 040-3080408 of mailen via het contactformulier op deze pagina. Ik help je graag bij het uitzoeken wat de beste montagemogelijkheden voor jouw ramen zijn.

Als je nog twijfelt over welke kleuren het beste bij de rest van je interieur passen, kun je via deze site gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Zo kun je op je gemak thuis kijken wat je het mooist vindt en wat het beste bij je interieur en ramen past.

web analytics