Transparante rolgordijnen

Kies eerst het soort rolgordijn

Transparante rolgordijnen houden de zon tegen en er kan doorheen worden gekeken.

  • Er is keuze tussen ketting- en elektrische bediening.
  • Kies voor montage aan kunststof kozijnen zonder schroeven of boren voor Smartfit.
  • Kies voor XL rolgordijnen bij een breedte vanaf 260 cm.
ramen isoleren met een Zonwerend rolgordijn

Transparante rolgordijnen

Transparante rolgordijnen zijn gemaakt van stoffen waar je nog goed doorheen naar buiten kunt kijken, maar die wel de zon tegenhouden. Met de transparante rolgordijnstoffen voorkom je dat direct fel zonlicht bij je naar binnen kan schijnen.

Houden transparante rolgordijnen de zon tegen?

Ja, transparante rolgordijnen houden direct zonlicht tegen.

Kun je goed naar buiten kijken bij transparante rolgordijnen?

Door de transparante stoffen kun je nog goed naar buiten kijken.

Bieden transparante rolgordijnen ook privacy?

Overdag gaan de transparante rolgordijnen directe inkijk tegen. Als het binnen lichter is dan buiten, bijvoorbeeld als het buiten donker is en je binnen de lampen aan hebt, dan bieden de transparante stoffen weinig privacy. Je kunt dan van buiten naar binnen kijken.

Welke kleur rolgordijn tegen de zon?

Bij zonwerende rolgordijnen is de kleur van de stof van invloed op de warmte en lichtwering van het rolgordijn. Hoe lichter de stof, hoe meer warmte terug naar buiten wordt gekaatst. Hoe donkerder de stof, hoe meer warmte het doek vasthoudt. Als je zo veel mogelijk warmte wil weren, kies dan voor lichte stoffen.

Zijn transparante rolgordijnen ook isolerend?

Ja, ook de transparante stoffen hebben een isolerende werking. In de zomer houden ze warmte tegen en in de winter gaan ze de koudeval bij het glas tegen. Er kan minder warmte via het glas naar buiten.

Wat is het verschil tussen transparant en lichtdoorlatend?

Het verschil tussen transparante en lichtdoorlatende rolgordijnen is dat je bij transparante rolgordijnen nog naar buiten kunt kijken en bij lichtdoorlatende rolgordijnen niet. De lichtdoorlatende rolgordijnen laten nog wel licht door, maar bieden meer privacy.

Wanneer kies je een transparant of lichtdoorlatend rolgordijn?

Op plekken waar privacy minder belangrijk is maar je wel nog volledig naar buiten wil kunnen kijken is het slim om voor een transparant rolgordijn te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld voor de achterpui gelden waarbij je geen inkijk van buren hebt. Voor de ramen aan de voorzijde kiezen mensen vaker voor lichtdoorlatende rolgordijnen.

Transparante rolgordijnen voor hele grote ramen

Ook voor hele brede en hoge ramen zijn rolgordijnen op maat te maken. Deze XL rolgordijnen hebben een dikkere buis, waardoor ze ook geschikt zijn voor ramen tot wel vier meter breed.

rolgordijn screendoek, Zonwerende rolgordijnen, Warmte buitenhouden Zonwerende rolgordijnen van screendoek

Transparante rolgordijnen

Via onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen voor gratis online advies over transparante rolgordijnen of over onze andere raamdecoratie- en zonwering oplossingen. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt ons ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.