Raambekleding speciaal voor schuine ramen: trapezium jaloezieën

Voor bijna alle ramen heb ik een vorm van raambekleding. Zo ook voor schuine en driehoek ramen. Ramen met een schuine zijde, ook wel bekend als trapezium ramen, laten zich in de meeste gevallen goed en mooi bekleden met trapezium jaloezieën. De jaloezieën met schuine zijde zijn beschikbaar in zowel hout als aluminium.

Oplossing voor schuine ramen

Zijn er oplossingen voor schuine ramen? Hoe kun je je raam met schuine zijde het beste bekleden? Kun je een raam met schuine zijde ook verduisteren?

Al jarenlang adviseer ik mijn klanten over welke oplossing het beste bij hun raam met schuine zijde past. Vaak zijn dit jaloezieën van hout of aluminium. Een andere mooie oplossing voor een schuin raam zijn verticale lamellen. Deze kunnen in stof, aluminium of pvc worden uitgevoerd.

Ik heb ruim zeven jaar ervaring in het op afstand adviseren van mijn klanten. Als je me een foto van je raampartij mailt en een tekening met de afmetingen erbij, dan zie ik heel snel wat de mogelijkheden zijn bij jouw schuine ramen. Ik zal alle voor- en nadelen van de mogelijke opties weergeven en ook eerlijk aangeven als ik een oplossing voor je schuine raam niet optimaal vind. Ik geef aan waar en hoe je de trapezium jaloezieën het beste kunt monteren en tot waar je moet opmeten.

De meerprijs van deze jaloezieën voor schuine ramen met één schuine zijde is €495 per raam. Als een jaloezie normaal €100 kost vanwege de afmetingen en prijsgroep, dan is het dus in trapezium variant €595. De prijs wordt als volgt berekend: Breedte x hoogste hoogte + €495,-. De meerprijs van deze jaloezieën met twee schuine zijdes is €770,-.

Raambekleding op maat voor schuine ramen

Schuine ramen zijn er in vele soorten en maten. We kunnen voor het merendeel van deze ramen jaloezieën op maat laten maken bij Verano. Zo kunnen we bijvoorbeeld aluminium jaloezieën laten maken voor ramen met één of twee schuine zijdes. In de tekeningen hier op de pagina is te zien voor welke soort trapezium ramen we deze jaloezieën kunnen laten maken.

Omdat ieder raam anders is, worden alle bestelde jaloezieën speciaal op maat gemaakt. Dit gaat tot de millimeter nauwkeurig. Voor het opmeten van de ramen hebben we duidelijke meetinstructies die je stap voor stap uitleggen waar je wat moet meten.

Aluminium jaloezieën voor ramen met een schuine zijde

Binnen mijn assortiment aluminium jaloezieën heb ik een ruime keuze aan lamelbreedtes. Je kunt kiezen tussen 25, 35 en 50 mm. Hoe kleiner de lamelbreedte, hoe kleiner de opening in de hoek van de jaloezieën is. Als je je kamer zo ver mogelijk wil kunnen verduisteren, is het daarom verstandig om te kiezen voor 25 mm. Jaloezieën met schuine zijde(s) worden altijd uitgevoerd met ladderkoord, ladderband is dus niet mogelijk.

Bij raambekleding trapezium jaloezieën worden de lamellen tot zo ver als het kan bovenin de hoek geplaatst. Vanwege de bediening is het onmogelijk dat helemaal tot in de bovenhoek te krijgen. Hoe breder de lamellen, hoe groter de opening bovenin de hoek. Gemiddeld is die opening tussen de 8 en 15 cm.

Bij trapezium jaloezieën worden de lamellen zo ver als het kan tegen de bovenbak geplaatst. Ivm het vrij moeten kunnen kantelen van de lamellen kan hier een kleine opening zijn. Afhankelijk van de montage vallen deze openingen vaak over het kozijn.

De jaloezieën kunnen worden opgetrokken tot het punt waar de schuine zijde begint. Jaloezieën voor ramen waarbij er aan één zijde geen rechte zijde is, kunnen dus niet worden opgetrokken. De lamellen kunnen wel kantelen.

Houten jaloezieën voor trapezium ramen

Onze collectie houten jaloezieën bestaat uit mooie soorten hout en afwerkingen. Zo kun je kiezen voor basis (gebroken) wit of zwart, maar ook voor bamboe of geborsteld eiken. Voor iedere smaak en interieur is er dus ruime keuze.

De houten jaloezieën die met schuine zijde kunnen worden gemaakt hebben een lamelbreedte van 50mm.

Kleurenstalen voor trapezium jaloezieën

Het kleurenpalet binnen de aluminium jaloezieën is erg groot. Voor iedere smaak en interieur heb ik een kleur en afwerking. Denk hierbij aan mat wit, grijs, taupe of mat zwarte jaloezieën, maar ook hoogglans rood, goud, zilver en jaloezieën met een structuurtje of gaatjes erin.

Omdat je wel zeker wil weten of de kleur van de driehoeksjaloezieën bij de rest van je interieur past, bieden we de mogelijkheid om gratis een aantal kleurstalen aan te vragen. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleuren het beste bij de ramen en je inrichting passen. Omdat kleuren op beeld vaak heel anders overkomen dan in de werkelijkheid, adviseren we dit sowieso altijd te doen.

Jaloezieën met schuine zijde bestellen

Het bestelproces van de schuine jaloezieën gaat als volgt. Je vraagt via het contactformulier of per mail een offerte aan voor jaloezieën met een schuine zijde. Als je in de mail foto’s en de afmetingen van je ramen toevoegt (breedte onder, breedte boven, hoogte links en hoogte rechts), ontvang je heel snel een reactie van mij waarin ik de mogelijkheden voor je op een rijtje zet. Als je specifiek aangeeft naar welke soort jaloezieën je op zoek bent (hout of aluminium en de gewenste lamelbreedte), dan kan ik je ook al een prijsopgave geven in mijn eerste reactie.

Ik reken dan voor je uit wat de kosten van een dergelijke jaloezie zouden zijn. Na het bestellen van de jaloezie, stuur ik de afmetingen en gewenste kleur naar de fabrikant. Zij rekenen dan de hoek en de schuine zijde uit en zullen een tekening naar mij sturen met alle maten erin zoals zij het hebben uitgerekend. Deze stuur ik naar de klant ter controle. Na akkoord worden de jaloezieën in productie genomen.

De meerprijs van deze jaloezieën met één schuine zijde is €495 per raam. Als een jaloezie normaal €100 kost vanwege de afmetingen en prijsgroep, dan is het dus in trapezium variant €595. De prijs wordt als volgt berekend: Breedte x hoogste hoogte + €495,-.

De meerprijs van deze jaloezieën met twee schuine zijdes is €770,-.

Ga bij trapezium jaloezieën uit van een levertijd van gemiddeld 2 tot 3 maanden. De raambekleding voor schuine ramen wordt binnen Nederland zonder verzendkosten bij de klant afgeleverd.

Zelf opmeten en monteren van raamdecoratie

Door zelf je ramen op te meten en de jaloezieën zelf te bevestigen, kun je veel geld besparen. Het opmeten en monteren gaat het makkelijkste als je dit met minimaal twee personen doet. Vooral als je op hoge hoogtes gaat bevestigen is het handig dit niet alleen te doen. Ik adviseer je graag over de beste optie voor montage bij jouw specifieke situatie.

tekeningen alu jaloezie schuine zijdes
trapezium jaloezie mat zwart
schuine jaloezieen
Trapezium jaloezie schuin raam raam schuine zijde
Trapezium jaloezie - schuin raam - raam schuine zijde
jaloezie schuin raam

Eén gedachte over “Raambekleding speciaal voor schuine ramen: trapezium jaloezieën

 1. Goedemiddag,
  Wij zoeken een oplossing voor een schuin (driehoekig) raam, dat breed en recht bovenaan is en schuin wegloopt naar beneden:

  De maten “in de dag” zijn ongeveer resp. 138, 168 en 200cm voor de bovenkant, rechte voorkant en schuine binnenzijde.
  Oorspronkelijk was voor dit raam een plissé gemaakt, maar dat is bij een lekkage stuk gegaan.
  Bestaat er volgens u een oplossing òf een plissé òf jalouzieën òf evt een op maat gemaakt zonwerend doek (voor een gordijnroede is geen ruimte).

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Reacties zijn gesloten.