Lamellen

Lamellen zijn er in vele soorten en maten. We kunnen de lamellen opdelen in twee hoofdcategorieën: verticale lamellen, ook wel bekend als lamelgordijnen, en horizontale lamellen, oftewel jaloezieën.

Verticale lamelgordijnen zijn er in pvc (kunststof), aluminium en stof. Drie totaal verschillende soorten materialen met ieder hun eigen uitstraling en eigenschappen.
 
Jaloezieën zijn er in hout en aluminium. Voor bijna ieder raamtype hebben we horizontale jaloezieën.
binnenzonwering - lamellen

Verticale lamellen

Verticale lamellen zijn gordijnen die bestaan uit verticale stroken van stof, aluminium of pvc. Deze stroken kun je opendraaien voor lichtinval en privacy, sluiten voor optimale zonwering, privacy en eventueel verduistering en helemaal openen voor een raam vrij van raambekleding.

Als je aan lamelgordijnen denkt, zie je al snel de klassieke kunststof stroken voor je die in vele kantoorgebouwen en ziekenhuizen voor de ramen hangen. Praktisch, makkelijk schoon te houden en passend bij een strakke inrichting.

Naast deze klassieke materialen hebben we ook aluminium en stoffen lamellen. Binnen de collectie stoffen lamelgordijnen hebben we vele soorten stoffen, van transparant tot verduisterend.

Ook voor ramen met een schuine zijde is het mogelijk om verticale lamelgordijnen op maat te maken. Neem voor meer informatie en een offerte contact met ons op.

Kunststof verticale lamellen

PVC heeft een aantal praktische voordelen. Ze zijn kleurvast, brandvertragend, waterbestendig, eenvoudig te reinigen en voorzien van een antibacteriële beschermlaag. Ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.

Er is keuze tussen 4 lamelbreedtes: 52, 70, 89 en 127 mm.

Aluminium verticale lamellen

Past kunststof niet bij je interieur maar ben je wel op zoek naar de praktische toepasbaarheid van verticale lamelgordijnen? Dan is aluminium een zeer geschikt alternatief. Ideaal voor alle raamtypes in je hele huis of kantoor.

Er is keuze tussen 3 lamelbreedtes: 52, 70 en 89 mm.


Stoffen verticale lamelgordijnen

Ben je op zoek naar de warme uitstraling van stoffen gordijnen met de praktische voordelen van verticale lamellen? Dan zijn stoffen lamelgordijnen de ideale oplossing voor jouw ramen. Van transparant tot verduisterend in vele verschillende soorten stoffen, kleuren en afwerkingen. Goede zon- en warmtewering.

Er is keuze tussen 2 lamelbreedtes: 89 en 127 mm.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn opgebouwd uit horizontale lamelstroken. Deze stroken kun je in verschillende standen draaien waardoor lichtinval, privacy en comfort makkelijk in te stellen zijn.

Binnen ons assortiment hebben we twee hoofdgroepen jaloezieën: aluminium en hout. Beiden met een hele eigen uitstraling maar dezelfde voordelen voor het instellen van privacy en lichtinval.

Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor bijna ieder raamtype. Voor hele smalle en hele brede ramen, maar ook voor draaikiepramen van hout, aluminium en kunststof.

Houten jaloezieën hebben een natuurlijk warme uitstraling en geven veel sfeer aan je inrichting.

Ook voor ramen met een afwijkende vorm hebben we jaloezieën. Jaloezieën kunnen op maat worden gemaakt voor vele ramen met schuine zijde. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en advies.

Raambekleding Mat zwarte aluminium jaloezieën met lamelbreedte van 70 mm. Elektrisch bediend.

Houten jaloezieën

De warme natuurlijke uitstraling van jaloezieën lamellen geeft sfeer aan je ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten kleuren en afwerkingen. Zowel handbediend als elektrisch verkrijgbaar en af te werken met koord of ladderband.

Er is keuze tussen 2 lamelbreedtes: 50 en 65 mm. 50 mm heeft de ruimste keus in kleuren.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn verrassend veelzijdig. We hebben een ontzettend breed assortiment aan kleuren, afwerkingen en lamelbreedtes. Handbediend of elektrisch, top down bottom up, megaview, er is van alles mogelijk.

Er is keuze tussen 5 lamelbreedtes: 16, 25, 35, 50 en 70 mm. 25 mm heeft de meeste kleuropties.

Smartfit jaloezieën

Ook voor kunststof en aluminium ramen en deuren hebben we passende oplossingen. Zo hebben we smartfit jaloezieën. Bij deze mooie vorm van raambekleding worden de aluminium jaloezieën in een aluminium frame geplaatst, dat zonder boren of schroeven is te bevestigen aan de kozijnen. Montage gaat met sterke magneten of met clips die tussen het glas en het rubber van de glaslatten worden geplaatst.

Smartfit jaloezieën zijn beschikbaar voor de lamelbreedtes 16 en 25 millimeter.

Op maat gemaakt

Wij verkopen uitsluitend raambekleding op maat van Verano. Verano staat voor hoogwaardige Nederlandse kwaliteit en goede service. Naast verticale lamellen en jaloezieën hebben we tevens plisségordijnen en rolgordijnen in ons brede assortiment.

Wil je graag weten welke oplossing het beste bij je ramen past? Neem dan even contact met ons op voor gratis online advies.

Gratis kleurstalen

Het online bestellen van je raambekleding kan best spannend zijn. Kleuren komen op een beeldscherm vaak heel anders over dan dat ze in werkelijkheid zijn. Daarom is het bij ons mogelijk om een aantal gratis stalen aan te vragen. Wij sturen de stalen zo snel mogelijk naar je op, meestal nog dezelfde werkdag.

Gratis online advies

Als je je raambekleding online wil bestellen, maar wel graag wil dat er iemand met je meedenkt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Anna heeft jarenlange ervaring in het online meekijken naar de best passende oplossingen voor alle soorten raampartijen.

Als je foto's stuurt en aangeeft wat je wensen zijn, zal Anna je adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor jouw ramen.