Smartfit plisségordijnen: dé oplossing voor kunststof en stalen kozijnen

Kunststof en stalen of aluminium kozijnen hebben vele voordelen. Zo zijn ze eenvoudig te reinigen en hoeven ze niet iedere vijf jaar te worden geschilderd. Een groot nadeel aan deze kozijnen is echter dat er niet in kan worden geboord zonder de kozijnen lek te maken. Het vinden van de juiste raambekleding voor kunststof kozijnen kan dan ook een enorme uitdaging zijn.

Kliksysteem voor kunststof en stalen kozijnen

Speciaal voor deze lastige ramen, heb ik smartfit plisségordijnen in mijn assortiment. Deze plisségordijnen zitten in een zogenaamd smartfit frame, dat zonder boren en schroeven op de ramen kan worden bevestigd. Ze zijn ook zeer geschikt voor draai-kiepramen, omdat het frame aan de glaslatten wordt bevestigd.

Montage met magneetstrips of clips

Als je glaslatten recht zijn, kun je ervoor kiezen de smartfit plissés te bevestigen met magneetband. Deze band wordt tegen de glaslatten geplakt, waarna je het smartfit frame ertegenaan hangt, door de magnetische werking blijft deze goed op zijn plek zitten.

De meeste ramen hebben echter geen rechte glaslatten. Speciaal voor deze ramen is montage met bevestigingsclips mogelijk. De bevestigingsclips worden achter het rubber van het glas geschoven, waarna je het frame van de plissés eenvoudig erin klikt.

Plisségordijnen zonder schroeven en boren

Als je op zoek bent naar plisségordijnen die je zonder schroeven of boren aan je kozijnen wil bevestigen, dan zijn de smartfit plisségordijnen dé oplossing voor jouw ramen. Het frame is verkrijgbaar in de kleuren technisch zilver, wit, ivoor (RAL 9001), antraciet of zwart.

Binnen de smartfit plissé collectie kun je kiezen voor de standaard plisségordijnen die alleen van onderen naar boven zijn te openen (bottom-up), plissés die zowel van boven naar onderen en van onderen naar boven zijn te openen (top-down en bottom-up) en dag/nacht plissés. Deze laatste hebben twee verschillende stoffen waardoor je zowel een verduisterend als lichtdoorlatend plissé in één hebt.

Plissés met zeer eenvoudige montage

Het monteren van de smartfit plissés is zeer eenvoudig. In het filmpje dat ik hier heb geplaatst, kun je zien dat ik het plissé in drie minuten al aan het raam had bevestigd. Deze plisségordijnen kun je ook heel eenvoudig alleen monteren.

Standaard of honingraat plisségordijnen

Binnen mijn collectie plisségordijnen heb ik zowel standaard plisséstofffen, dit zijn enkele stoffen, als honingraat plisséstoffen, dit zijn plissés met een dubbele laag stof. Er kan worden gekozen tussen lichtdoorlatende, transparante en verduisterende stoffen. Let wel op, het frame van de smartfits is niet 100% verduisterend, er kan dus nog wat licht door naar binnen schijnen.

Smartfit plisségordijnen bestellen

Het bestellen van de smartfit plissés gaat heel eenvoudig via de knoppen op deze pagina. Als je twijfelt over de kleur stof, of de stoffen even in je handen wil hebben voordat je de plissés bestelt, bied ik de mogelijkheid om gratis kleurenstalen aan te vragen. Deze stuur ik (indien op voorraad) binnen een dag naar je op.

Vind je het lastig om online te bestellen of heb je veel stuks nodig? Dan mag je me altijd even bellen of contact met me opnemen via de knoppen op deze pagina.