Elektrische plisségordijnen

Plisségordijnen zijn er in vele soorten en maten en bedieningsmogelijkheden. Zo hebben we plissés met handgreep en koordbediening, maar ook elektrische plissé gordijnen. De elektrisch bediende plissés hebben een motor van Somfy of Brel.

Er zijn elektrische plissé gordijnen voor verticale ramen, maar ook voor koepel of plafondramen die horizontaal in een lichtstraat kunnen worden gemonteerd zonder door te zakken.

Plissés met motor aangestuurd

Binnen de collectie verticale plisségordijnen is er keuze tussen drie motoren. De Brel 12 Volt batterijmotor, de Somfy 24 Volt motor die via transformator moet worden aangesloten op het lichtnet en de Somfy RTS batterijmotor. De batterijmotoren van Somfy en Brel hebben een externe voeding die in de buurt van het plissé moet worden geplaatst. Deze voeding hoeft maar eens in de paar maanden te worden opgeladen en is dus erg geschikt voor ramen waarbij geen stroomaansluiting is.

Elektrische top-down bottom-up plissés

Een van de grote voordelen van plisségordijnen is dat je zo leuk kunt spelen met lichtinval en privacy doordat je bij vele modellen ook de bovenkant van de stof kunt laten zakken. Zogenaamde top-down bottom-up plisségordijnen.

De elektrische plisségordijnen die zijn voorzien van een Somfy motor kunnen vooralsnog alleen van onderen naar boven worden geopend en hebben deze top-down bottom-up functie dus niet. De plisségordijnen die met Brel motor zijn uitgevoerd, kunnen optioneel ook van boven naar beneden worden geopend: top-down bottom-up. Hiermee kun je dus de bovenkant van het plisségordijn laten zakken tot de gewenste positie, waardoor je privacy en lichtinval heel makkelijk zelf kan bepalen.

Je kunt voorkeursposities en programma’s instellen, waardoor je niet telkens weer opnieuw hoeft te bepalen tot waar je het plissé wil laten komen. Uiteraard kun je hier indien gewenst ook vanaf wijken.

Elektrische plissé gordijnen bedienen met afstandsbediening of app

Zowel de Brel als de Somfy motor kunnen worden bediend met afstandsbediening of app op je telefoon. Het is dus ook mogelijk om deze vanuit bijvoorbeeld je vakantieadres te bedienen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit is één van de vele voordelen van elektrische plissé gordijnen. Stel een vakantieprogramma in met week- en weekenddagen en laat het plissé bijvoorbeeld dichtgaan als de zon onder gaat en openen als je normaalgesproken naar je werk zou gaan.

Standaard worden de elektrische plisségordijnen aangestuurd met een handzender van Somfy of Brel. Hierin hebben we een ruime keus. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een afstandsbediening voor het bedienen van één, vijf of vijftien plissés, maar ook hebben we een afstandsbediening met tijdklokfunctie, die tot vijftien plisségordijnen tegelijk of apart aan kan sturen.

Het is dus ook mogelijk om met de Somfy Tahoma Switch en de bijbehorende app van Somfy of de Brel home hub met bijbehorende app voor op je smartphone alle raamdecoratie en gordijnen die zijn voorzien van een somfy of Brel motor eenvoudig te bedienen met je telefoon. Waar je ook bent en op elk moment.

Elektrische plisségordijnen voor koepels en lichtstraten

Naast de verticale plissés, zijn er ook koepel plisségordijnen met elektrische bediening. Binnen de koepel plissés is er keuze tussen 2 motoren: de Somfy 24 Volt en de oplaadbare Somfy RTS batterijmotor. Beiden zijn aan te sturen met afstandsbediening of app op je telefoon.

Plisségordijnen voor lichtstraten zijn speciaal ontworpen om ook horizontaal goed op hun plek te blijven hangen zonder door te zakken. Deze plissés kunnen tot een lengte van vier meter worden gemaakt. Op warme zomerdagen kan een lichtstraat ervoor zorgen dat het erg heet wordt in huis omdat de zon heel de dag op het glas staat. Door de lichtstraat te bekleden met een plisségordijn kun je veel warmte buitenhouden. Op warme dagen kan het tot zes graden schelen in huis. Als je wel nog licht binnen wil maar de zon en warmte buiten wil houden, adviseren we te kiezen voor een licht honingraat doek. Deze reflecteren veel zonlicht en houden in de winter ook de warmte binnen.

Elektrische plissé gordijnen bestellen

Het bestellen van elektrische plisségordijnen kan eenvoudig via de website. Je kiest eerst voor het soort stof: honingraat (dubbele stof) of standaard met de gewenste transparantie. Als je graag een verduisterend elektrisch plisségordijn wenst dan adviseren we altijd voor honingraat plisségordijnen te kiezen. Deze verduisteren beter en isoleren ook nog eens een stuk meer.

Als laatste stap voor de configuratie kies je voor het soort bediening. Als je elektrische plissé gordijnen voor je lichtstraat wil bestellen kies je voor de koepel plisségordijnen. Als je elektrisch plissé gordijnen wil voor je verticale raampartij, kies dan voor de plisségordijnen met elektrische bediening.

Ik begrijp dat het best spannend kan zijn om je raambekleding online te bestellen. Daarom kijk ik graag op afstand met je mee naar de mogelijkheden voor jouw ramen. Je kunt gebruikmaken van het contactformulier. Als je bijvoorbeeld twijfelt over wat de beste manier van monteren is bij jouw kozijnen, kun je foto’s meesturen en dan heb ik zo gezien wat de mogelijkheden zijn. Ook kan ik op je foto’s aangeven waar je het beste kunt opmeten en monteren.

Zelf opmeten en monteren

Met het zelf opmeten en monteren van je raambekleding kun je veel geld besparen. Met de duidelijke meetinstructies en montagehandleiding van de plisségordijnen kan het bijna niet misgaan. Volg alle stappen en je komt tot een mooi product, perfect passend bij jouw ramen.

Het ophangen is erg eenvoudig. Bij brede plisségordijnen adviseren we met twee mensen te monteren.

Omdat kleuren op beeld vaak heel anders overkomen dan de werkelijkheid, bied ik de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een aantal stalen van de gewenste kleuren te bestellen. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleuren het beste bij je interieur en ramen passen. Als je advies wenst over de best isolerende of passende kleuren, mag je mij altijd bellen of een mailtje sturen.

Verano elektrische plisségordijnen op maat

Wij laten al onze elektrische plissé gordijnen op maat maken door de Nederlandse fabrikant Verano.

Andere elektrische raambekleding op maat

Naast elektrische plissés hebben we ook andere raambekleding die elektrisch kan worden bediend. We hebben jaloezieën in hout en aluminium, rolgordijnen en verticale lamellen.

Binnen de collectie aluminium jaloezieën is keuze tussen maar liefst vijf lamelbreedtes, die allemaal zijn uit te voeren met elektrische bediening. De collectie houten jaloezieën heeft keuze tussen twee lamelbreedtes.

Rolgordijnen die zijn voorzien van een montageprofiel of luxe cassette kunnen worden uitgevoerd met motor. Het assortiment rolgordijnen is ontzettend breed. We hebben hele smalle rolgordijnen, maar ook rolgordijnen tot vier meter breed.

Als je hele grote raampartijen wil voorzien van elektrisch bediende raambekleding, dan zijn verticale lamellen wellicht een goede optie voor je.

Elektrische plisségordijnen: gratis online advies

Via onderstaand formulier kun je contact met me opnemen voor gratis online advies over de mogelijkheden van elektrische plisségordijnen bij jouw ramen. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt me ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.