Lichtstraat zonwering

Een lichtstraat geeft veel natuurlijk licht in een ruimte. Als de hete zon op het glas schijnt, kan het echter erg warm worden onder de lichtstraat. Speciaal daarvoor hebben we lichtstraat zonwering in de vorm van plisségordijnen.

Plisségordijnen voor lichtstraten

Als je op zoek bent naar zonwering voor je lichtstraat, plafondraam of lichtkoepel, dan kom je al snel uit bij een plisségordijn. In ons assortiment hebben we speciaal ontworpen koepel plisségordijnen opgenomen. Deze plissés blijven ook als ze volledig horizontaal worden bevestigd mooi op hun plek.

Plissés zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Er zijn enkele stoffen, maar ook dubbele stoffen. Deze laatste stoffen worden ook wel honingraat plisségordijnen genoemd. Omdat deze uit twee lagen stof bestaan, hebben ze een extra isolerende werking.

Kun je warmte buitenhouden met lichtstraat zonwering?

Door een honingraat plisségordijn in de lichtstraat te monteren, wordt de warmte die het glas op de hete dagen afgeeft tegengehouden door de stof.

Heeft de kleur van het doek invloed op hoeveel warmte er wordt geweerd bij zonwering lichtstraat?

De kleur van het doek van de lichtstraat zonwering is erg bepalend in hoeveel warmte er buiten wordt gehouden. Bij binnenzonwering geldt, hoe lichter de stof die naar het glas zit, hoe meer warmte wordt gereflecteerd en hoe minder warmte er door het doek wordt vastgehouden. Het leuke aan de honingraat plisségordijnen is dat bijna alle stoffen een witte achterzijde hebben, maar je wel kunt kiezen voor kleur aan de voorzijde. Als je bijvoorbeeld een grijs, paars, zwart of taupe plissé in je lichstraat wenst, dan kun je kiezen voor een stof die zowel de warmte goed weert, als bij je smaak past. Ook bij de enkele stof plisségordijnen zijn stoffen die aan de achterzijde licht of zilverkleurig zijn, waardoor ze extra goed de warmte naar buiten reflecteren.

Op de kleurstalen pagina staat onder elke kleur een aantal percentages. Op dezelfde pagina worden de verschillende percentages toegelicht. Wil je zo veel mogelijk warmte weren bij de zonwering lichtstraat? Kies dan voor hoge reflectie in combinatie met lage absorptie.

Is zonwering voor een lichtstraat ook met afstandsbediening of app te bedienen?

Een koepel plissé kan, net als de plisségordijnen die je verticaal monteert, elektrische worden bediend. Er zijn twee motoren verkrijgbaar. Een 24V motor die met transformator wordt aangesloten op het lichtnet, of een oplaadbare batterijmotor, die geen directe stroomaansluiting nodig heeft. Door gebruik te maken van de Somfy Tahoma Switch kun je het plisségordijn ook bedienen met een app op je telefoon. Je kunt hiermee verschillende programma’s instellen en het plissé vanaf iedere locatie waar je toegang hebt tot het internet aansturen.

Naast bediening met app is bediening met afstandsbediening ook mogelijk. Je kunt ook met één afstandsbediening meerdere plisségordijnen tegelijk aansturen.

Kun je lichtstraat zonwering ook met de hand bedienen?

Standaard worden de plisségordijnen voor lichtstraten uitgevoerd met een handgreep. Meestal hangt het plissé echter zo hoog, dat je er vanaf de vloer niet bij kunt. Speciaal voor deze gevallen zijn er bedieningsstangen in drie verschillende lengtes verkrijgbaar, waardoor je ook als het plissé erg hoog hangt het eenvoudig vanaf de vloer kunt bedienen.

Zonwering lichtstraat, maar wel nog licht binnen

Als je graag de zon wil weren, maar je ruimte niet wil verduisteren, kies dan voor een transparante of lichtdoorlatende stof. Als je twijfelt welke stof het beste bij jouw wensen past, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in voor gratis online advies.

Kun je een lichtstraat ook verduisteren?

Een lichtstraat verduisteren gaat ook heel goed met een verduisterend honingraat plisségordijn. Deze stoffen zijn voorzien van een extra blackout laagje tussen de twee buitenste stoflagen. Dit laagje houdt al het licht tegen. Naast het feit dat ze al het licht tegenhouden, isoleren deze plisségordijnen extra goed. Een van onze klanten gaf aan een verschil van maar liefst zes graden te hebben gemeten door het plissé overdag op hete dagen gesloten te houden.

Als je je ruimte volledig wil verduisteren, dan kun je bij de plisségordijnen kiezen voor extra U profiel zijgeleiding. De stof van het plissé valt dan in het profiel, waardoor er ook aan de zijkanten nagenoeg geen licht naar binnen kan schijnen.

Kan ik advies krijgen over de beste oplossing voor mijn lichtstraat?

Omdat ieder raam en iedere situatie anders is, adviseer ik je graag over de beste oplossing  voor zonwering of verduistering van jouw lichtkoepel, plafondraam of lichtstraat. Als je via onderstaand formulier je gegevens en vraag invult, dan kijk ik met je mee naar de mogelijkheden. Je kunt ook foto’s uploaden zodat ik meteen een goed beeld heb van de situatie. Als je de maten van de lichstraat er ook meteen bij zet, dan zie ik direct wat wel en niet kan. Ik antwoord meestal dezelfde werkdag nog.

Is het opmeten van de lichtstraat moeilijk?

Nee, het opmeten van je ramen is niet heel moeilijk. We hebben duidelijke meetinstructies die aangeven hoe en waar je moet meten en waar je rekening mee dient te houden. Omdat het bij een lichstraat gaat om meten boven je hoofd, is het handig dit met twee personen te doen en gebruik te maken van een stevige ladder of opstapje. Kijk uit dat je niet valt.

Kan ik zonwering voor mijn lichtstraat zelf monteren?

Het zelf ophangen van het plisségordijn is heel goed te doen. In de duidelijke montagehandleiding kun je zien dat het plissé wordt geklikt in een aantal clips. Volg de stappen van de handleiding en het is een eenvoudige klus. Ik adviseer altijd om dit met twee personen te doen, vooral omdat je op hogere hoogtes werkt bij lichtstraten.

Zijn er staaltjes van de plisségordijnen te bestellen?

Via de knoppen op deze pagina kun je gratis en vrijblijvend een aantal staaltjes opvragen van de verschillende kleuren. Twijfel je over de beste keuze voor jouw situatie? Mail me dan even via onderstaand contactformulier, ik denk graag met je mee.

Van welk merk is de lichtstraat zonwering?

Wij verkopen uitsluitend raamdecoratie en zonwering van het kwaliteitsmerk Verano. Verano is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in het Noord-Brabantse Best, vlakbij Eindhoven.

Andere producten van Marasol

Naast deze mooie plisségordijnen, bieden we het gehele assortiment raambekleding van Verano aan. Rolgordijnen, houten en aluminium jaloezieën en verticale lamellen. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen en zijn ze van hoogwaardige kwaliteit. Tevens hebben we de solar screens en rolluiken van Verano in ons assortiment opgenomen. Ook als je hier vragen over hebt kun je via onderstaand contactformulier contact met ons opnemen.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.