Plisségordijnen met plakstrips

Plisségordijnen met plakstrips. Als je op zoek bent naar raambekleding voor kunststof of stalen kozijnen, dan weet je vaak niet waar je moet beginnen. Je wil liever niet in je kozijnen boren en schroeven, je wil deze immers niet beschadigen. Toch zijn er vele oplossingen geschikt voor dit soort kozijnen. Plisségordijnen met plakstrips bevestigen aan het glas is hier een voorbeeld van. Deze plissés worden op maat gemaakt van het glas, waardoor ze perfect tussen de kozijnen passen.

Plisségordijnen met plakstrips

Het plissé dat is ontworpen om te bevestigen met plakprofiel, wordt altijd bediend met een handgreep. Het model is altijd zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven te bevestigen: top down bottom up. Het grote voordeel van dit plisségordijn is dat je niet in je kozijn hoeft te boren en schroeven. Het wordt zowel links als rechts aan het glas bevestigd met plakstrips. Deze strips zijn in de kleur van het profiel van het plisségordijn.

De montage van deze plisségordijnen is dus heel eenvoudig. Omdat je niet hoeft te schroeven, beschadig je je kozijnen ook niet. Wat wel een klein aandachtspunt is, is dat je de plakstrip aan de buitenzijde van het glas ziet zitten. Als je dat geen probleem vindt dan is dit een hele mooie oplossing voor je kunststof of aluminium kozijnen.

Andere oplossingen voor kunststof kozijnen

Naast de plisségordijnen met plakstrips, zijn er meer oplossingen verkrijgbaar voor kunststof en aluminium kozijnen. Als het een vast raam betreft waarbij je aan het plafond of in de koof kunt bevestigen, dan kun je in principe kiezen voor elk soort raambekleding met standaard montage. Als je echter aan je ramen wil bevestigen, bijvoorbeeld omdat je een draaikiepraam hebt dat je wil kunnen openen, dan zijn er nog meer mooie maatwerkoplossingen.

Als je aan het plafond wil bevestigen, dan kun je dus kiezen voor alle soorten rolgordijnen, verticale lamellen en plisségordijnen. Het voordeel hiervan is dat je dan ook meer bedieningsmogelijkheden hebt, zoals met bijvoorbeeld elektrische jaloezieën.

Smartfit: montage met frame

Het smartfit systeem bestaat uit een aluminium frame dat met sterke magneten wordt bevestigd aan het kozijn. In het frame zit een plisségordijn, aluminium jaloezieën of een rolgordijn. Deze montage met magneten is eigenlijk alleen geschikt voor kozijnen met rechte glaslatten. Als de glaslatten niet recht zijn, dan is het ook mogelijk het frame met clips te bevestigen aan het kozijn. Deze clips worden dan tussen het glas en het rubber van de glaslat geschoven.

De smartfit aluminium jaloezieën zijn beschikbaar in de lamelbreedtes 16 en 25 mm. Deze passen precies in het frame. Het frame is in meerdere kleuren te bestellen. Bijvoorbeeld in RALkleur 9001. Als je kozijnen deze kleur hebben en je het frame in deze kleur bestelt, dan lijkt het alsof het frame onderdeel is van het kozijn. Dit zorgt voor een mooi geheel.

Het mooie aan deze bevestiging is dat de jaloezieën, plissé- of rolgordijnen altijd mooi op hun plek blijven zitten, ook als het raam op kiepstand staat.

Montage met klemsteunen aan het raam

We hebben naast de smartfits en plisségordijnen met plakstrips ook de mogelijkheid om plissés en jaloezieën te bevestigen met klemsteunen aan het raam. Deze steunen hebben een vrij ruim klembereik, waardoor ze geschikt zijn voor vele kozijnen. Het is zowel mogelijk om aluminium jaloezieën als houten jaloezieën met deze steunen te bevestigen. Als je raam echter naar een muur toe opent en weinig ruimte heeft tussen het kozijn en de muur, dan adviseren we altijd om te kiezen voor jaloezieën met een smalle lamelbreedte. Hierbij is het raam verder open te zetten, zonder dat de jaloezieën tegen de muur aan komen.

De plisségordijnen kunnen ook nog met bevestigingsklemmen worden opgehangen aan het raam. Deze zijn veel smaller en minder zichtbaar dan de klemsteunen en daarmee ook geschikt als je weinig ruimte hebt tussen het kozijn en de vensterbank.

Raambekleding en zonwering online bestellen

Als je je Verano raambekleding en zonwering zelf kunt monteren, dan kun je veel geld besparen. Het opmeten van de ramen gaat eenvoudig met de duidelijke meetinstructies. Ook voor de montage zijn er duidelijke handleidingen gemaakt. Als je dit met twee personen uitvoert, dan kan het bijna niet misgaan.

Als je iets online bestelt, dan wil je wel graag zien wat je precies koopt. Daarom kun je bij ons gratis en vrijblijvend een aantal samples aanvragen van de verschillende stoffen en lamellen. Zo kun je thuis op je gemak kijken wat het beste bij je ramen en interieur past.

Ben je op zoek naar raamdecoratie maar weet je niet wat er allemaal mogelijk is bij je ramen? Ik adviseer je graag over de mogelijkheden en beste manieren van montage. Als je me een aantal foto’s stuurt van je ramen met de afmetingen erbij dan zie ik al snel wat wel en niet kan.

Plisségordijnen met plakstrips: gratis online advies

Via onderstaand formulier kun je contact met me opnemen voor gratis online advies. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt me ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.