5 tips om je huis koel te houden in de zomer

5 Tips om je huis koel te houden in de zomer: We kijken allemaal het hele jaar uit naar de zomer. Buiten leven, lange avonden, gezellig samenzijn, lekker eten en borrelen. Wat we minder fijn vinden aan de warme zomer, is als ons huis zo warm wordt dat in slaap vallen of ontspannen op de bank er niet meer bij is. Gelukkig is er warmtewerende raamdecoratie en raambekleding die zo veel mogelijk warmte buitenhouden.

5 tips om je huis koel te houden in de zomer:

Warmte buitenhouden met rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in veel soorten en maten. In ons assortiment hebben we vele verschillende oplossingen. Allemaal op maat gemaakt voor jouw ramen. Alle rolgordijn doeken hebben hun eigen eigenschappen. Sommigen zijn extra isolerend, anderen juist extra verduisterend. Zo hebben we rolgordijnen die zijn gemaakt van screendoek, dat is vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens. Deze doeken hebben een extra hoge reflectie, waardoor ze zo veel mogelijk warmte terug naar buiten kaatsen. Ook de transparante, lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen kunnen veel warmte buitenhouden.

Plisségordijnen om je huis koel te houden

Honingraat plisségordijnen zijn plissés die bestaan uit een dubbele laag stof. Deze doeken houden in de zomer de warmte goed tegen en in de winter isoleren ze ook erg goed.

Voor bijna ieder raamtype hebben we plisségordijnen om je huis koel te houden. Zo zijn er speciale plissés voor plafondramen, lichtkoepels en lichtstraten. Deze plisse gordijnen zijn speciaal ontworpen om horizontaal te kunnen blijven hangen zonder door te zakken. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende koepel plissés. Ik werd laatst gebeld door een klant die zijn lichtstraat had voorzien van een verduisterend honingraat plissé. Hij had het verschil in temperatuur gemeten, het bleek wel 6 graden te schelen!

Ook voor standaard ramen, kunststof, houten en aluminium kozijnen hebben we mooie oplossingen. Top-down bottom-up, met of zonder handgreep, koordbediening, elektrische bediening, ingespannen of vrijhangend, er is veel mogelijk met plisségordijnen. Voor kunststof en aluminium draaikiepramen hebben we speciale smartfit plissés die zonder boren of schroeven worden bevestigd aan de kozijnen.

Stijlvolle smartfit oplossingen die warmte weren

Ook voor kunststof en aluminium kozijnen hebben we warmtewerende oplossingen. Rolgordijnen, aluminium jaloezieën of plisségordijnen worden in een aluminium smartfit frame bevestigd aan het kozijn, zonder te boren of schroeven. Dit kan met clips worden gemonteerd tussen het rubber en het glas, of met sterke magneten aan het kozijn.

Lichte kleuren met hoge reflectie en lage absorptie zijn extra warmtewerend

Bij bijna alle doekkleuren staan de eigenschappen. Over het algemeen houden de lichtere doeken meer warmte tegen dan de donkere doeken. Dat kun je zien aan het percentage absorptie. Dit geeft aan hoeveel warmte het doek zelf vasthoudt. Als je je vooral wil focussen op het buitenhouden van warmte, dan is het slim te kiezen voor een zo hoog mogelijke reflectie met een zo laag mogelijke absorptie.

Sluit je raamdecoratie en gordijnen voordat de zon op het raam staat

Wellicht een enorme inkopper, maar het sluiten van je raamdecoratie of gordijnen voordat de zon op het raam staat zal heel veel warmte schelen in huis. Probeer overdag alles dicht te houden. Als de zon onder is en de temperatuur buiten is gezakt onder de temperatuur die je binnen thermostaat aangeeft is het tijd om alles weer open te zetten en door te laten waaien.

Wil je graag de stof in je handen hebben voordat je online bestelt? Dat kan! Vraag nu gratis stalen aan van onze Verano raamdecoratie via de knoppen op deze pagina. Je kunt dan rustig op je gemak kijken welke kleuren en structuren het beste bij de stijl van je huis en ramen passen.

Kom je er niet uit en wil je gratis online advies? Ik help je graag vrijblijvend met het maken van een keuze voor de raambekleding die aansluit bij jouw wensen. Stuur me een mailtje of neem contact op via het contactformulier.

Om je huis nog beter koel te houden kun je rolluiken plaatsen.

rolgordijn screendoek, Zonwerende rolgordijnen, Warmte buitenhouden Zonwerende rolgordijnen van screendoek
plisségordijn, plisse. plisse gordijn, warmtewerend warmte buitenhouden Koepel en lichtstraat plissé
warmtewerend verduisterende rolgordijnen kleurstalen rolgordijn verduisterend rolgordijn