Lichtdoorlatende rolgordijnen

Kies eerst het soort rolgordijn

Lichtdoorlatende rolgordijnen laten licht door, zonder dat erdoorheen kan worden gekeken.

  • Er is keuze tussen ketting- en elektrische bediening.
  • Kies voor montage aan kunststof kozijnen zonder schroeven of boren voor Smartfit.
  • Kies voor XL rolgordijnen bij een breedte vanaf 260 cm.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen laten licht door, maar bieden wel privacy. Ze zijn ideaal voor ruimtes waar je graag nog daglicht binnen wil, maar geen inkijk wenst. Een goed voorbeeld hiervan is voor je woonkamerraam of andere ramen aan de voorzijde van je huis waar mensen naar binnen kunnen kijken.

Is een lichtdoorlatend rolgordijn zonwerend?

Ja, een lichtdoorlatend rolgordijn biedt een goede bescherming tegen de zon. Ze houden direct zonlicht buiten, maar laten wel nog licht naar binnen.

Zijn lichtdoorlatende rolgordijnen geschikt voor de slaapkamer?

Of je een lichtdoorlatend rolgordijn in je slaapkamer wil ophangen hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je graag in een volledig donkere ruimte slaapt, dan adviseren we om te kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Deze stoffen laten geen licht door, waardoor je je slaapkamer kunt verduisteren.

Rolgordijnen lichtdoorlatend voor kunststof draaikiepramen

Speciaal voor kunststof draaikiepramen hebben we smartfit rolgordijnen in ons assortiment. Hierbij wordt het lichtdoorlatend rolgordijn met een smartfit frame bevestigd aan je kozijn. Dit gebeurt met magneetband of met clips die je tussen het glas en het rubber van de glaslat plaatst. Deze rolgordijnen blijven ook als ze open staan mooi op hun plek.

lichtdoorlatende rolgordijnen

Wat is het verschil tussen een transparant en lichtdoorlatend rolgordijn?

De stof van een transparant rolgordijn is doorzichtig. Dat wil zeggen dat je er doorheen naar buiten kunt kijken. Als het overdag binnen donkerder is dan buiten, dan biedt het ook een lichte mate van privacy. In de avond als het buiten donker is en binnen het licht brandt, dan kun je bij een transparant rolgordijn ook naar binnen kijken. Dat betekent dat een transparant rolgordijn in de avond geen optimale privacy biedt. Bij een rolgordijn met lichtdoorlatende stof is het niet mogelijk om naar binnen en naar buiten te kijken. Deze stof laat wel licht door, maar is niet doorzichtig. Het biedt de optimale combinatie tussen lichtinval en privacy.

Zijn lichtdoorlatende rolgordijnen isolerend?

Een lichtdoorlatend rolgordijn heeft een isolerende werking. In de zomer houdt het warmte buiten en in de winter gaat het koudeval bij het glas tegen.

Heeft de kleur van de stof invloed op zonwering en warmte?

De kleur van het rolgordijn doek bepaalt in meer of mindere mate hoeveel warmte en licht wordt weerkaatst. Hoe lichter het doek, hoe hoger de reflectie en hoe lager de absorptie. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld een wit rolgordijn plaatst, je in de zomer meer warmte terug naar buiten kaatst en het doek minder warmte vasthoudt, dan een zwart rolgordijn. Het zwarte rolgordijn houdt meer warmte vast en zal daarom ook meer warmte de woning in stralen.

Welke rolgordijnen tegen de zon?

In principe biedt ieder rolgordijn bescherming tegen de zon. De transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en screendoek rolgordijnen hebben allemaal een zonwerende functie. Het grote verschil tussen deze doeken is de hoeveelheid licht er wordt doorgelaten. Als je alleen zon wil weren, niet wil verduisteren en privacy geen issue is, dan kun je kiezen voor transparante of screendoek rolgordijnen. Wil je wel licht binnen maar geen inkijk? Kies dan voor lichtdoorlatende rolgordijnen. Als je je ruimte graag zo donker mogelijk wil maken, dan kies je voor een verduisterend rolgordijn.

Kan een lichtdoorlatend rolgordijn ook elektrisch worden bediend?

Ja, we hebben ook elektrische rolgordijnen. Zowel voor ramen waar een stroompunt is als voor ramen zonder stroomaansluiting hebben we mooie oplossingen. De rolgordijnen kunnen worden bediend met wandschakelaar, afstandsbediening of app op je telefoon.

Van welk merk zijn de rolgordijnen?

Al onze producten worden op maat gemaakt door het Nederlandse bedrijf Verano. Verano is gevestigd in Best, vlakbij Eindhoven. Wij werken al ruim zeven jaar samen met dit kwaliteitsbedrijf en hebben daardoor korte lijnen opgebouwd met de medewerkers.

Lichtdoorlatende rolgordijnen: gratis online advies

Via onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen voor gratis online advies. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt ons ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.