5 manieren om je ramen te verduisteren

Het verduisteren van je slaapkamer is iets heel persoonlijks. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor hoe donker het moet zijn in de slaapkamer. De een wil het pikkedonker zonder ook maar een streepje licht, een ander wil graag nog een klein beetje kunnen zien en sommigen slapen graag zonder gordijnen of enige verduistering. Voor het donker maken van je slaapkamer ramen zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Verduisterende rolgordijnen op maat

De meest verkochte vorm van verduisterende raamdecoratie is toch wel het verduisterende rolgordijn op maat. Dat is niet zo gek, want rolgordijnen zijn tijdloos en passen binnen ieder interieur. Deze optie is vooral geschikt als je nog een streepje licht in je slaapkamer verdraagt. Aan de zijkanten van rolgordijnen kan nog wat licht “lekken”. Dit is op te vangen door U profiel zijgeleiding aan de zijkanten van het doek te plaatsen.

Verduisterende honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Plissés zijn verrassend veelzijdig en op maat te maken voor bijna ieder raamtype. Er zijn plisségordijnen met koordbediening, handgreep en ook elektrische bediening.

Binnen de koord- en handgreepbediening is het mogelijk te kiezen voor top-down bottom-up pllissés. Deze plisségordijnen zijn zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te openen. Hiermee kun je optimaal lichtinval en privacy naar wens instellen met je plisségordijnen.

Ideaal voor de slaapkamer zijn de verduisterende top-down bottom-up honingraat plissés met U profiel zijgeleiding. Deze bestaan uit een dubbele laag stof met een blackout laagje in het midden. Extra isolerend en lichtdicht.

Dagnacht plisségordijnen zijn ook erg geschikt om je raam te verduisteren. Een dag/nacht plissé bestaat uit 2 stoffen, een aan de bovenzijde en een aan de onderzijde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterende honingraat stof aan de bovenzijde en een lichtdoorlatende of transparante stof aan de onderzijde.

Raam verduisteren met verduisterende vouwgordijnen

Een minder traditionele manier vorm van verduisterende raamdecoratie zijn verduisterende vouwgordijnen. Deze mooie elegante raambekleding heeft de warme uitstraling van gordijnen en de voordelen van bijvoorbeeld rolgordijnen. Ze zijn wasbaar in de wasmachine en daarna weer eenvoudig op te hangen. Ook deze raambekleding kan perfect passend worden gemaakt voor je ramen.

Verduisteren met verticale lamellen

Verticale lamellen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze vorm van raamdecoratie zal je slaapkamer niet 100% donker maken, maar je komt een heel eind. Naast de standaard pvc lamellen, zijn er aluminium en stoffen lamellen. Binnen de stoffen lamellen zijn ook verduisterende stoffen verkrijgbaar. Het voordeel van verticale lamellen is dat je er eenvoudig hele grote raampartijen mee kunt bekleden. Als je graag je ramen helemaal ziet, kun je de lamellen eenvoudig helemaal openschuiven

Jaloezieën in de slaapkamer?

Dat jaloezieën een ruimte niet helemaal kunnen verduisteren is algemeen bekend. De koorden van de jaloezieën lopen door gleufjes in de lamellen, waardoor er altijd licht doorheen kan komen. Als je graag een beetje licht in je slaapkamer wil, is dit echter de ideale oplossing. Tijdloos, passend binnen ieder interieur en een ruime keus aan lamelsoorten en -breedtes. Van de fijne dunne aluminium jaloezieën tot robuuste brede houten jaloezieën. Wil je toch zo ver mogelijk verduisteren met jaloezieën? Kies dan voor afwerking met koord en niet met band. Jaloezieën met koord sluiten beter dan de jaloezieën met band.

Verduisterende raamdecoratie op maat

Al onze raamdecoratie wordt speciaal op maat gemaakt bij Verano in Best. Voor bijna ieder raamtype hebben we een mooie oplossing. Wil je graag advies over wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag met je mee. Via deze pagina kun je foto’s meesturen met je advies vraag.

Gratis kleurstalen van raamdecoratie

Omdat kleuren op beeld anders over kunnen komen dan ze in werkelijkheid zijn, bieden we de mogelijkheid om gratis een aantal kleurstalen aan te vragen van al onze raamdecoratie. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur en kozijnen past. Het aanvragen van de stalen kan via deze link.

verduisteren met dag nacht plisségordijnen
raam verduisteren top down bottom up
verduisteren met honingraat plisségordijn
raambekleding warmte buitenhouden 5 tips om je huis koel te houden warmtewerend vouwgordijnen
raambekleding - rolgordijnen op maat zonwerende rolgordijnen - xl rolgordijnen - rolgordijn op maat - verduisterende rolgordijnen rolgordijn verduisteren