5 manieren om je ramen te verduisteren

Het verduisteren van je slaapkamer is iets heel persoonlijks. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor hoe donker het moet zijn in de slaapkamer. De een wil het pikkedonker zonder ook maar een streepje licht, een ander wil graag nog een klein beetje kunnen zien en sommigen slapen graag zonder gordijnen of enige verduistering.

Als je graag in het donker slaapt omdat je wakker wordt van het licht, heb ik een aantal mooie oplossingen om je slaapkamer raam zo ver mogelijk te verduisteren. Voor het donker maken van je slaapkamer ramen zijn ontzettend veel mogelijkheden voor ieder budget. Dit kan zowel met zonwering aan je gevel als met raamdecoratie aan de binnenzijde van je raam. In deze blog geef ik vijf manieren om je ramen te verduisteren weer.

1. Je ramen verduisteren met rolluiken

Veruit de beste manier om je ramen te verduisteren is met rolluiken die je aan je gevel voor je ramen hangt. Rolluiken houden al het licht buiten en hebben een hoge warmte- en geluidsisolerende werking. Als je liever nog een heel klein beetje licht binnenkrijgt en vooral wat ventilatie wil in de nacht, dan kun je de rolluiken ook op de ventilatiestand zetten. Met de ventilatiestand openen zich gleufjes tussen de lamellen, waardoor deze niet meer volledig licht- en luchtdicht zijn.

In ons assortiment bieden wij de Verano Solar rolluiken aan. Deze rolluiken werken met een solar motor die door het zonnepaneeltje dat bevestigd is aan de bovenbak van de rolluiken wordt voorzien van stroom. Het grote voordeel hiervan is dat je geen stroomaansluiting nodig hebt en je de rolluiken toch met afstandsbediening of app op je telefoon kunt bedienen. Dat je geen stroomaansluiting nodig hebt betekent dat je ook niet door de gevel naar binnen hoeft te boren om de rolluiken op te hangen. Je kunt het eenvoudig zelf, je hoeft geen dure monteur in te huren om je rolluiken te bevestigen.

2. Verduisterende rolgordijnen op maat

De meest verkochte vorm van verduisterende raamdecoratie is toch wel het verduisterende rolgordijn op maat. Dat is niet zo gek, want rolgordijnen zijn tijdloos en passen binnen ieder interieur. Deze optie is vooral geschikt als je nog een streepje licht in je slaapkamer verdraagt. Aan de zijkanten van rolgordijnen kan nog wat licht “lekken”. Dit is op te vangen door U profiel zijgeleiding aan de zijkanten van het doek te plaatsen.

Binnen mijn assortiment bied ik verschillende afwerkingen en kleuren aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie ronde of vierkante cassettes in de kleuren wit, technisch zilver en zwart. Voor iedere smaak is er een kleur rolgordijn. Van helder wit tot lichtgrijs, taupe,  knalroze of mintgroen.

3. Verduisterende honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Plissés zijn verrassend veelzijdig en op maat te maken voor bijna ieder raamtype. Er zijn plisségordijnen met koordbediening, handgreep of greepprofiel en ook elektrische bediening.

Binnen de koord- elektrische en handgreepbediening is het mogelijk te kiezen voor top-down bottom-up plissés. Deze plisségordijnen zijn zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te openen. Hiermee kun je optimaal lichtinval en privacy naar wens instellen met je plisségordijnen.

Ideaal voor de slaapkamer zijn de verduisterende (eventueel in top-down bottom-up model) honingraat plissés. Deze bestaan uit een dubbele laag stof met een blackout laagje in het midden. Extra isolerend en lichtdicht. Op warme dagen kan het met de verduisterende honingraat plisségordijnen tot wel zes graden schelen in huis. Als je ook geen licht aan de zijkanten van de plissés binnen wil laten komen, kun je ervoor kiezen U profiel zijgeleiding bij te bestellen. De plisséstof valt dan binnen het profiel waardoor er minder licht lekt.

Naast de ‘standaard’ plisségordijnen met één soort stof, heb ik dag/nacht plissés in mijn assortiment. Een dag/nacht plisségordijn heeft twee verschillende stoffen en/of kleuren binnen één plissésysteem. Zo kun je bijvoorbeeld overdag kiezen voor een lichtdoorlatende of transparante stof en ’s avonds voor een verduisterende. Hiermee kun je dus je raam verduisteren en optimaal je privacy en lichtinval reguleren.

4. Raam verduisteren met smartfit oplossingen

Ook voor kunststof en aluminium kozijnen hebben we mooie verduisterende oplossingen. De verduisterende plissé- of rolgordijnen worden met aluminium frame bevestigd aan de kozijnen, zonder boren of schroeven. Dit is ook een ideale oplossing voor draaikiepramen. Het smartfit pro systeem wordt met sterke magneten bevestigd aan het kozijn. Als je glaslatten niet helemaal recht lopen, dan kun je kiezen voor bevestiging met clips die je tussen het glas en het rubber van de glaslat plaatst.

5. Verduisteren met verticale lamellen

Verticale lamellen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze vorm van raamdecoratie zal je slaapkamer niet 100% donker maken, maar je komt een heel eind. Naast de standaard pvc lamellen, zijn er aluminium en stoffen lamellen. Binnen de stoffen lamellen zijn ook verduisterende stoffen verkrijgbaar. Het voordeel van verticale lamellen is dat je er eenvoudig hele grote raampartijen mee kunt bekleden. Als je graag je ramen helemaal ziet, kun je de lamellen eenvoudig helemaal openschuiven.

De pvc lamellen hebben als grote voordeel dat ze antibacterieel en heel eenvoudig te reinigen zijn. Ook heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie.

Zijn jaloezieën ook geschikt voor de slaapkamer?

Dat jaloezieën een ruimte niet helemaal kunnen verduisteren is algemeen bekend. De jaloezieën zijn opgebouwd uit lamellen met ladderkoord of band. De lamellen zijn geponst om te bevestigen aan het koord of de band. Hierdoor kan er altijd licht door de gleufjes naar binnen schijnen. Als je graag een beetje licht in je slaapkamer wil, is dit echter de ideale oplossing. Tijdloos, passend binnen ieder interieur en een ruime keus aan lamelsoorten en -breedtes. Van de fijne dunne aluminium jaloezieën tot robuuste brede houten jaloezieën. Wil je toch zo ver mogelijk verduisteren met jaloezieën? Kies dan voor afwerking met koord en niet met band. Jaloezieën met koord sluiten beter dan de jaloezieën met band.

Als je alleen kunt slapen als het pikkedonker is, dan adviseer ik je toch om honingraat plisségordijnen of rolluiken te bestellen.

Verduisterende raamdecoratie en zonwering op maat

Al onze raamdecoratie en zonwering wordt speciaal op maat gemaakt bij Verano in Best. Voor bijna ieder raamtype hebben we een mooie oplossing. Wil je graag advies over wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag met je mee. Via het formulier hieronder kun je foto’s meesturen met je advies vraag.

Bijna al onze producten zijn online via deze site te bestellen. Je doorloopt hierbij een aantal stappen. Als je eruit bent welke raambekleding of zonwering je graag wil bestellen, dan begin je met het downloaden van de meetinstructies. Met deze meetinstucties zie je in één oogopslag hoe je je ramen kunt opmeten voor het mooiste resultaat. Als je de maten hebt opgemeten, dan voer je ze online in om je gewenste product samen te stellen. Na het afrekenen ontvang je van ons een bevestiging met de verwachte leverdatum. Verano levert de producten zelf bij je af. Zodra de levering is ingepland krijg je van ons het tijdvak per mail met een link naar de montagehandleiding en de garantiepagina van Verano.

Gratis kleurstalen van raamdecoratie en zonwering

Omdat kleuren op beeld anders over kunnen komen dan ze in werkelijkheid zijn, bieden we de mogelijkheid om gratis een aantal kleurstalen aan te vragen van al onze raamdecoratie. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur en kozijnen past. Het aanvragen van de stalen kan via deze link.

Zonwerende raambekleding

Niet ieder raam hoeft te worden verduisterd. Je wil slaapkamer raam verduisteren, in de woonkamer is het doel van raambekleding bijvoorbeeld vaak zonwering en privacy. Speciaal voor deze wensen hebben we lichtdoorlatende en semi-transparante raambekleding op maat. De stoffen van deze raamdecoratie laten wel licht door, maar houden inkijk tegen. Als je alleen de zon buiten wil houden met optimaal lichtinval, dan zijn transparante stoffen een optie. Let wel op, de privacy is bij transparante stoffen een stuk lager dan bij de niet transparante stoffen. Vaak kan er overdag niet naar binnen worden gekeken, maar zodra het buiten donkerder is dan binnen, dan kun je van buiten naar binnen bijna alles zien.

Raam verduisteren: gratis online advies

Via onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen voor gratis online advies. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt ons ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.