5 manieren om je ramen te verduisteren

Het verduisteren van je slaapkamer is iets heel persoonlijks. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor hoe donker het moet zijn in de slaapkamer. De een wil het pikkedonker zonder ook maar een streepje licht, een ander wil graag nog een klein beetje kunnen zien en sommigen slapen graag zonder gordijnen of enige verduistering. Voor het donker maken van je slaapkamer ramen zijn ontzettend veel mogelijkheden. In deze blog geef ik vijf manieren van raam verduisteren weer.

Verduisterende rolgordijnen op maat

De meest verkochte vorm van verduisterende raamdecoratie is toch wel het verduisterende rolgordijn op maat. Dat is niet zo gek, want rolgordijnen zijn tijdloos en passen binnen ieder interieur. Deze optie is vooral geschikt als je nog een streepje licht in je slaapkamer verdraagt. Aan de zijkanten van rolgordijnen kan nog wat licht “lekken”. Dit is op te vangen door U profiel zijgeleiding aan de zijkanten van het doek te plaatsen.

Verduisterende honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Plissés zijn verrassend veelzijdig en op maat te maken voor bijna ieder raamtype. Er zijn plisségordijnen met koordbediening, handgreep en ook elektrische bediening.

Binnen de koord- elektrische en handgreepbediening is het mogelijk te kiezen voor top-down bottom-up plissés. Deze plisségordijnen zijn zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te openen. Hiermee kun je optimaal lichtinval en privacy naar wens instellen met je plisségordijnen.

Ideaal voor de slaapkamer zijn de verduisterende top-down bottom-up honingraat plissés met U profiel zijgeleiding. Deze bestaan uit een dubbele laag stof met een blackout laagje in het midden. Extra isolerend en lichtdicht.

Dagnacht plisségordijnen zijn ook erg geschikt om je raam te verduisteren. Een dag/nacht plissé bestaat uit 2 stoffen, een aan de bovenzijde en een aan de onderzijde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterende honingraat stof aan de bovenzijde en een lichtdoorlatende of transparante stof aan de onderzijde.

Raam verduisteren met smartfit oplossingen

Ook voor kunststof en aluminium kozijnen hebben we mooie verduisterende oplossingen. De verduisterende plissé- of rolgordijnen worden met aluminium frame bevestigd aan de kozijnen, zonder boren of schroeven. Dit is ook een ideale oplossing voor draaikiepramen. Het smartfit frame zelf is niet 100% verduisterend, maar het komt een heel eind met raam verduisteren.

Verduisteren met verticale lamellen

Verticale lamellen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze vorm van raamdecoratie zal je slaapkamer niet 100% donker maken, maar je komt een heel eind. Naast de standaard pvc lamellen, zijn er aluminium en stoffen lamellen. Binnen de stoffen lamellen zijn ook verduisterende stoffen verkrijgbaar. Het voordeel van verticale lamellen is dat je er eenvoudig hele grote raampartijen mee kunt bekleden. Als je graag je ramen helemaal ziet, kun je de lamellen eenvoudig helemaal openschuiven

Jaloezieën in de slaapkamer?

Dat jaloezieën een ruimte niet helemaal kunnen verduisteren is algemeen bekend. De koorden van de jaloezieën lopen door gleufjes in de lamellen, waardoor er altijd licht doorheen kan komen. Als je graag een beetje licht in je slaapkamer wil, is dit echter de ideale oplossing. Tijdloos, passend binnen ieder interieur en een ruime keus aan lamelsoorten en -breedtes. Van de fijne dunne aluminium jaloezieën tot robuuste brede houten jaloezieën. Wil je toch zo ver mogelijk verduisteren met jaloezieën? Kies dan voor afwerking met koord en niet met band. Jaloezieën met koord sluiten beter dan de jaloezieën met band.

Verduisterende raamdecoratie op maat

Al onze raamdecoratie wordt speciaal op maat gemaakt bij Verano in Best. Voor bijna ieder raamtype hebben we een mooie oplossing. Wil je graag advies over wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag met je mee. Via deze pagina kun je foto’s meesturen met je advies vraag.

Gratis kleurstalen van raamdecoratie

Omdat kleuren op beeld anders over kunnen komen dan ze in werkelijkheid zijn, bieden we de mogelijkheid om gratis een aantal kleurstalen aan te vragen van al onze raamdecoratie. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur en kozijnen past. Het aanvragen van de stalen kan via deze link.

verduisteren, raam verduisteren, ramen verduisteren, met dag nacht plisségordijnen
raam verduisteren, verduisteren, ramen verduisteren, top down bottom up
verduisteren met honingraat plisségordijn
rolgordijn verduisterend, rolgordijn verduisterend XL ,raambekleding - rolgordijnen op maat zonwerende rolgordijnen - xl rolgordijnen - rolgordijn op maat - verduisterende rolgordijnen rolgordijn verduisteren

Zonwerende raambekleding

Niet ieder raam hoeft te worden verduisterd. Je wil slaapkamer raam verduisteren, in de woonkamer is het doel van raambekleding bijvoorbeeld vaak zonwering en privacy. Speciaal voor deze wensen hebben we lichtdoorlatende en semi-transparante raambekleding op maat. De stoffen van deze raamdecoratie laten wel licht door, maar houden inkijk tegen. Als je alleen de zon buiten wil houden met optimaal lichtinval, dan zijn transparante stoffen een optie. Let wel op, de privacy is bij transparante stoffen een stuk lager dan bij de niet transparante stoffen. Vaak kan er overdag niet naar binnen worden gekeken, maar zodra het buiten donkerder is dan binnen, dan kun je van buiten naar binnen bijna alles zien.

Raam verduisteren met rolluiken

Naast onze mooie verduisterende oplossingen voor de binnenzijde van je ramen, hebben we nu ook rolluiken in ons assortiment. Door rolluiken voor je ramen te plaatsen, kun je de optimale verduistering van je ruimte behalen. Een ander voordeel van rolluiken is dat ze extra isolatie zijn voor je ramen. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen.

Al onze rolluiken worden aangestuurd door een Brel solar motor. De Brel solar motor wordt automatisch opgeladen met het zonnepaneeltje dat aan de voorzijde van de kap van de rolluiken is geplaatst. Het grote voordeel van deze aansturing is dat je niet door de gevel naar binnen hoeft te boren voor een stroomaansluiting. Deze kun je daarom heel eenvoudig zelf monteren.

solar rolluik, rolluik solar