Raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen. Toen ik mijn huis verbouwde en nieuwe kozijnen ging bestellen, stond ik nog niet stil bij de mogelijkheden voor raambekleding voor kunstof draaikiepramen. Logisch, ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Als ik deze webshop was begonnen voor mijn verbouwing, dan had ik waarschijnlijk een ander soort kozijnen gekozen. Nu zijn we gegaan voor kunststof kozijnen met een mooie matte coating. Super mooi en onderhoudsvriendelijk. Maar ook erg lastig omdat ik er niet in kan schroeven zonder dat de kozijnen mogelijk gaan lekken.

Montagemogelijkheden voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Gelukkig zijn er wel vele oplossingen bedacht voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen en andere kozijnen zoals aluminium en staal. Zo zijn er smartfit plisségordijnenrolgordijnen en aluminium jaloezieën die met een zogenaamd smartfit frame worden bevestigd in het raam, zonder boren en schroeven. Deze hebben altijd een perfecte fit.

Ook hebben we speciale bevestigingsklemmen waarmee plisségordijnen en aluminium jaloezieën worden vastgeklemd aan het (draaikiep)kozijn. Je hebt dan geen frame, maar klemt de steunen aan het kozijn. Met staaldraad zijgeleiding wordt de raamdecoratie ook op kunststof draaikiepramen mooi op zijn plek gehouden.

Smartfit plisségordijnen, rolgordijnen en aluminium jaloezieën voor draaikiepramen

Smartfit plisségordijnen, rolgordijnen en jaloezieën worden in een perfect fit “smartfit” frame bevestigd. Deze frames zijn zonder boren of schroeven te bevestigen op kunststof en stalen kozijnen. Omdat het frame van de plissés, rolgordijnen en jaloezieën wordt bevestigd aan de glaslatten, zijn deze ook zeer geschikt voor draaikiepramen. Ze zullen altijd in de juiste positie blijven zitten, ook in kiepstand. Wat mij betreft is dit de ideale raamdecoratie kunststof draaikiepramen.

De montage van de smartfit producten is zeer eenvoudig en kan op twee manieren; met clips en met magneten.

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen: Smartfit magneetmontage

Binnen onze collectie smartfits hebben we twee systemen waaruit kan worden gekozen. Het standaard smartfit frame is in de hoeken met hoekprofielen aan elkaar bevestigd. Het nieuwe smartfit PRO is verstek aan elkaar bevestigd, waardoor deze een luxere uitstraling heeft.

De smartfit frames zijn op twee manieren te bevestigen. Bij de standaard smartfit frames kun je, als je glaslatten recht zijn, kiezen voor montage met magneetband.  Deze band wordt bevestigd tegen de glaslatten, waarna je het frame ertegenaan hangt. De magnetische werking zorgt ervoor dat het goed op zijn plek blijft.

Bij de Smartfit Pro is het iets minder van belang dat de glaslatten recht zijn. De super sterke magneten blijven ook bij iets schuin lopende glaslatten goed op hun plek zitten. De montage is super eenvoudig. Je plakt een magneetstripje op het kozijn op de aangegeven plek (zie hiervoor de montagehandleiding) en klikt het frame er zo tegenaan.

Smartfit montage ‘kliksysteem’

De meeste kunststof kozijnen hebben echter geen rechte glaslatten. Daarom is het ook mogelijk de smartfit frames te bevestigen met bevestigingsclips die achter het rubber van het glas worden geschoven, waarna je het frame eenvoudig erin klikt. Perfect fit!

Raamdecoratie kunststof draaikiepramen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus meer opties dan je in eerste instantie zou denken voor raamdecoratie kunststof draaikiepramen. Deze raamdecoratie kun je dus in vele gevallen ook op kunststof kozijnen monteren, zonder erin te hoeven boren en schroeven.

Jaloezieën, rolgordijnen en plissés bestellen voor draaikiepramen

Het bestellen van raamdecoratie kunststof draaikiepramen van Verano gaat heel eenvoudig via deze site. Als je er niet uitkomt mag je me altijd bellen op 040-3080408 of mailen via het contactformulier op deze pagina. Ik help je graag bij het uitzoeken wat de beste montagemogelijkheden voor jouw ramen zijn.

Als je nog twijfelt over welke kleuren het beste bij de rest van je interieur passen, kun je via deze site gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Zo kun je op je gemak thuis kijken wat je het mooist vindt en wat het beste bij je interieur en ramen past.