Houten jaloezieën of shutters?

Houten jaloezieën en shutters zijn al jaren razend populair. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen jaloezieën en shutters?

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan uit houten lamellen van 50 of 65 mm breed. Door ladderkoord of ladderband worden deze lamellen van elkaar gescheiden en op hun plek gehouden. Ladderkoord is de standaard uitvoering. Met ladderband geef je je jaloezieën een luxere uitstraling.

De lamellen van de jaloezieën worden met koordsysteem of elektrische bediening in de gewenste positie gedraaid. Open voor maximaal lichtinval, half open voor zowel lichtinval als verminderde inkijk, of gesloten voor optimale privacy.

Met een koordsysteem, afstandsbediening of app op je telefoon kunnen de jaloezieën volledig omhoog worden getrokken, waardoor het raam helemaal vrij komt. Iedere gewenste positie van de jaloezieën is zo in te stellen.

Shutters

Shutters zijn houten luiken met lamelpanelen. Deze kunnen niet volledig naar boven worden geopend, omdat ze met scharnieren aan de zijkanten worden bevestigd. Onze shutter jaloezieën met lamelbreedte van 65 mm zijn wel volledig te openen. Als je twijfelt of je moet kiezen voor houten jaloezieën of shutters, dan adviseren wij absoluut om voor houten jaloezieën te kiezen.

Houten jaloezieën of shutters?

Als je op zoek bent naar de landelijke robuuste uitstraling van shutters en het gemak van jaloezieën, dan zijn onze houten jaloezieën met 65 mm lamellen de perfecte keuze. Onze jaloezieën worden op maat gemaakt door het Nederlandse bedrijf Verano.

De houten jaloezieën met 65 mm lamellen zijn zowel met koordbediening als met elektrische bediening te bestellen. Ook als je geen stroomaansluiting hebt bij je ramen dan is het mogelijk om elektrische jaloezieën te plaatsen. Speciaal hiervoor hebben we motoren die van stroom worden voorzien door een oplaadbare 12 volt batterij.

Alle elektrische jaloezieën zijn zowel met afstandsbediening als met app op je telefoon te bedienen. Je kunt schema’s instellen zodat je er geen omkijken meer naar hebt en het mee laten werken met de seizoenen. Ook vanaf je vakantieadres kun je je shutter jaloezieën bedienen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Shutter jaloezieën zelf inmeten en monteren

Onze houten jaloezieën zijn zeer eenvoudig te monteren. In de duidelijke meetinstructies en montagehandleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe het dient te worden opgemeten en gemonteerd.

Gratis online advies over jaloezieën

Als je twijfelt tussen shutters of jaloezieën of dat onze jaloezieën een goede oplossing zijn voor jouw ramen, dan kijk ik graag op afstand met je mee. Via het formulier onderaan deze pagina kun je foto’s uploaden en aangeven waar je graag advies over wenst. Ik antwoord binnen een werkdag en ben altijd eerlijk over wat wel en niet kan. Ik kan je aangeven hoe je het beste kunt meten en wat de beste montagemogelijkheid is bij jouw situatie. Als iets niet kan dan zal ik dat ook eerlijk aangeven.

Andere maatwerk oplossingen van Marasol

Naast de houten jaloezieën, ben je bij ons aan het juiste adres voor raambekleding en zonwering oplossingen: aluminium jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen, verticale lamellen, rolluiken en screens. We hebben voor ieder raamtype mooie oplossingen. Ook voor ramen met een schuine zijde kunnen we mooie jaloezieën of lamellen op maat laten maken, tot op de millimeter nauwkeurig, perfect passend bij jouw raampartij.

Al onze buitenzonwering is voorzien van een solar motor. Hierdoor is ook de zonwering eenvoudig zelf te monteren. Omdat de motor van stroom wordt voorzien door het zonnepaneeltje aan de bovenbak, is een stroomaansluiting niet nodig. Je hoeft dan ook niet naar binnen te boren om je rolluik of screen te bedienen. De bediening gaat met app op je telefoon of tablet of met afstandsbediening.

Ook als je vragen of advies nodig hebt over onze andere oplossingen dan kun je contact met me opnemen via onderstaand formulier. Ik geef snel en eerlijk advies, altijd gratis en vrijblijvend.

Je kunt ook gratis een aantal stalen aanvragen om te kijken of de stoffen of lamellen die je in gedachten had ook mooi passen bij de rest van je interieur. Ook dit is geheel vrijblijvend.

Houten jaloezieën of shutters: gratis online advies

Via onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen voor gratis online advies over houten jaloezieën of shutters, of over onze andere raamdecoratie- en zonwering oplossingen. Ik streef ernaar dezelfde werkdag te antwoorden.

Je kunt ons ook bellen op 040-3080408.

Contact

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 5 MB, Max. aantal bestanden: 5.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.