Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn razend populair. Niet vreemd, want deze vorm van raamdecoratie is verrassend veelzijdig.

 

Wat zijn plissegordijnen?

Een plisségordijn is gemaakt van gevouwen stof die eenvoudig op elkaar is te schuiven. Hierdoor kunt u zelf bepalen waar u wel of geen inkijk en lichtinval wenst. Bij vrijhangende plissés kunt u tevens de bovenkant geheel laten zakken, waardoor u zowel boven of onder het plissé nog vrij uitzicht of optimaal lichtinval heeft.

Plissés voor ieder raamtype

Alle raamtypes laten zich gemakkelijk bekleden met een plisségordijn. Zelfs voor brede ramen tot drie meter, draai kiepramen, dakramen, deuren en plafond koepels zijn er modellen ontwikkeld.

Bediening

In ons assortiment plisségordijnen heeft u keuze tussen drie verschillende bedieningsmogelijkheden: bediening met trekkoord, handgreep of elektrisch. Indien u kiest voor de handgreep bediening en er eigenlijk net niet bij komt, bieden we bedieningsstangen tot 2 meter lang aan.

plisségordijnen breed
Honingraat plisségordijnen paars

Standaard plissé of honingraat plissé?

Het verschil tussen standaard plissés en honingraat plissés is dat de honingraat plissés bestaan uit twee lagen stof en de standaard plissés uit één laag stof. Bij de standaard plissés ziet u de koorden door het plissé lopen, bij honingraat plissés zijn de koorden verwerkt tussen de twee lagen stof.

Bij de verduisterende honingraat plissés zit een laagje aluminium, wat de plissés naast verduisterend ook isolerend maakt. Zo houdt u in de winter de kou en in de zomer de hitte buiten.

Lichtdoorlatend of juist verduisterend?

Onze collectie bestaat uit mooie elegante stoffen in eigentijdse kleuren en dessins. Verduisterende plissés zijn zeer geschikt voor de slaapkamer. Met de optionele zijgeleiding houdt u zo veel mogelijk licht buiten.

Plisségordijnen zijn ook zeer geschikt wanneer u de kamer juist niet wil verduisteren maar wel inkijk tegen wil gaan. Met de (semi-)transparante stoffen kunt u zelf bepalen waar en wanneer u inkijk wenst.

Montage

De montage van plisségordijnen is zeer eenvoudig. Met onze gedetailleerde montage-instructies kan iedereen zijn of haar eigen plissé ophangen. Voor ieder raamtype zijn er verschillende montagemogelijkheden. Zo bieden we voor kunststof draai kiepramen bevestigingsklemmen aan, zodat u niet in de kozijnen hoeft te schroeven.

2 gedachten over “Wat zijn plisségordijnen?

  1. Ik ben een huis aan het bouwen en wil nu kijken wat het beste is voor de ramen. plisségordijnen lijken me erg fijn, omdat jezelf kan kiezen hoeveel lichtinval je wil hebben. Bij normale gordijnen is dat wat lastiger. Fijn om te lezen dat de montage eenvoudig is. Ik ga eens kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.