Slaapkamer raam verduisteren met verduisterende raambekleding

Slaapkamer raam verduisteren met verduisterende raambekleding. Eindelijk is het maart en het lijkt erop dat de lente zich de komende paar weken van haar beste kant gaat laten zien. Dat werd tijd, want wat is het nat en winderig geweest de afgelopen weken, het leek wel herfst!

Nu de lente begint wordt het ook steeds langer licht. De vogels fluiten en de zon schijnt ook al vroeg de slaapkamer in. Prachtig allemaal, maar eigenlijk willen we gewoon slapen. Om ervoor te zorgen dat je niet wakker wordt van het licht, heb ik een aantal mooie oplossingen om je slaapkamer raam zo ver mogelijk te verduisteren.

Raam verduisteren met plisségordijnen

Speciaal voor de slaapkamer heb ik verduisterende plisségordijnen in mijn assortiment. De verduisterende honingraat plisségordijnen zijn het meest geschikt om de slaapkamer te verduisteren. De stof van de enkele verduisterende plissés laat geen licht door. Omdat de koorden bij de standaard plissés door de plissés lopen, komt er echter wel licht door de gaatjes naar binnen. Als je een verduisterend plissé wenst, adviseer ik je daarom verduisterende honingraat plissés te bestellen.

Als je ook geen licht aan de zijkanten van de plissés binnen wil laten komen, kun je ervoor kiezen U profiel zijgeleiding bij te bestellen. De plisséstof valt dan binnen het profiel waardoor er minder licht lekt.

Dag/nacht plissés

Naast de ‘standaard’ plisségordijnen met één soort stof, heb ik dag/nacht plissés in mijn assortiment. Een dag/nacht plisségordijn heeft twee verschillende stoffen en/of kleuren binnen één plissésysteem. Zo kun je bijvoorbeeld overdag kiezen voor een lichtdoorlatende stof en ’s avonds voor een verduisterende. Hiermee kun je dus je raam verduisteren en optimaal je privacy en lichtinval reguleren.

Raam verduisteren met verduisterende rolgordijnen

Naast plisségordijnen zijn de verduisterende rolgordijnen ook zeer geschikt om je  slaapkamer raam te verduisteren. Binnen mijn assortiment bied ik verschillende afwerkingen en kleuren aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie ronde of vierkante cassettes in de kleuren wit, technisch zilver en zwart. Voor iedere smaak is er een kleur rolgordijn. Van helder wit tot knalroze of mintgroen.

Raam verduisteren met jaloezieën

Jaloezieën zijn een mooie oplossing voor vele soorten ramen. Als je je slaapkamer volledig wil verduisteren, zijn jaloezieën echter minder geschikt. De jaloezieën zijn opgebouwd uit lamellen met ladderkoord of band. De lamellen zijn geponst om te bevestigen aan het koord of de band. Hierdoor kan er altijd licht door de gaatjes naar binnen schijnen. Je raam verduisteren gaat een heel eind met jaloezieën, maar als je alleen kunt slapen als het pikkedonker is, dan adviseer ik je toch om honingraat plisségordijnen te bestellen.

Volledige verduistering in de slaapkamer

Bij alle raamdecoratie geldt dat licht altijd nog via de zijkanten langs bijvoorbeeld de plisségordijnen naar binnen kan komen. Als je je slaapkamer zo ver mogelijk wil verduisteren, is het daarom handig om er zijgeleiding bij te bestellen. De zijgeleiding houdt het merendeel van het licht tegen en het plissé of rolgordijn op haar plek.

Het bestellen van verduisterende raamdecoratie van Verano gaat heel eenvoudig via de knoppen op deze pagina. Mocht je er toch niet uitkomen of wat advies kunnen gebruiken over de mogelijkheden bij jouw ramen, bel of mail me dan gerust. Ik help je graag.

Ook stuur ik graag gratis en vrijblijvend kleurstalen op. Kleuren op beeld kunnen erg afwijken van de werkelijkheid. Met de stalen kun je thuis bij zowel daglicht en sfeerlicht in de avond kijken wat het beste bij je interieur past.