Verduisterende rolgordijnen binnen 2 weken in huis

Verduisterende rolgordijnen zijn al zo lang ik me kan herinneren een erg populaire manier om je slaapkamer te verduisteren. Dat is ook niet zo gek, verduisterende rolgordijnen zijn een voordelige vorm van raamdecoratie. Ze zijn erg eenvoudig zelf op te hangen en de keuze is zeer uitgebreid.

Binnen mijn collectie verduisterende rolgordijnen is het mogelijk om te kiezen voor standaard rolgordijnen (dit zijn rolgordijnen waarbij je de rol bovenin ziet en die je bovenin aan de zijkanten tegen de muur of het plafond bevestigt), rolgordijnen met een montageprofiel (dit zijn dezelfde rolgordijnen als de standaard, maar dan met een profiel om hem niet alleen aan de zijkanten maar ook in het midden te bevestigen) en verduisterende rolgordijnen met ronde of vierkante cassette (hierbij zit de rol bovenin een cassette weggewerkt).

XL rolgordijnen

Ook voor hele brede ramen is het mogelijk om verduisterende rolgordijnen op maat te maken. We kunnen rolgordijnen tot een breedte van vier meter op maat laten maken. Deze rolgordijnen hebben een dikkere buis, waardoor ook bij deze variant de stof mooi afrolt en niet doorhangt.

Rolgordijnen voor kunststof en aluminium kozijnen

Speciaal voor kunststof en aluminium kozijnen hebben we een mooie smartfit oplossing. Het zogenaamde perfect fit systeem van Verano wordt zonder schroeven of boren bevestigd aan de kozijnen. Bij kozijnen met rechte glaslatten is het mogelijk om ze te bevestigen met magneetmontage. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor bevestiging met clips. Deze worden tussen het glas en het rubber van de kozijnen geschoven, waarna je het smartfit frame er eenvoudig in klikt.

Ruime kleurkeuze verduisterende rolgordijnen

Over smaak valt niet te twisten. Waar de een gaat voor een wit, zwart, grijs of taupe verduisterend rolgordijn, kiest een ander voor meer uitgesproken kleuren zoals rood, groen, geel, oranje, roze, paars of blauw. Naast alle mogelijke kleuren die je je kunt bedenken, heb ik ook verduisterende rolgordijnen met een bijzondere afwerking of weving in mijn assortiment. Dus ook als je bijvoorbeeld en taupe rolgordijn met een horizontale weving of andere kleurschakering erin wil, kun je bij Marasol terecht.

Omdat elk beeldscherm andere instellingen heeft, is het onmogelijk om op een beeldscherm een goed beeld te krijgen van de kleur van de stof. Daarom bied ik de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een aantal stalen aan te vragen van de verduisterende stoffen. Zo kun je thuis op je gemak kijken of de gekozen kleur bij de rest van de interieur past. Stalen vraag je eenvoudig aan via de knoppen op deze pagina.

Verduisterend rolgordijn op maat

Het mooie van onze verduisterende rolgordijnen is dat ze allemaal op maat worden gemaakt op bestelling. Tot op de millimeter nauwkeurig kunnen we verduisterende rolgordijnen laten maken, zodat ze precies passen  bij jouw ramen. Je hoeft dus geen te lang rolgordijn op te hangen of de breedte zelf aan te passen. De verduisterende rolgordijnen worden perfect passend bij je thuis afgeleverd.

Zijgeleiding bij verduisterende rolgordijnen

De stof van de verduisterende rolgordijnen laat geen licht door. Ben je nou iemand die echt niet kan slapen als er maar een klein streepje licht naar binnen komt, dan kun je ervoor kiezen om U profiel zijgeleiding erbij te bestellen. Deze valt dan aan de zijkanten om de stof heen, waardoor er geen licht via de zijkanten naar binnen kan komen. Zo verduistert het rolgordijn nog beter.

Ramen opmeten voor rolgordijnen

Het zelf opmeten van je ramen is erg eenvoudig. Om je een handje te helpen, hebben we meetinstructies, waarin precies staat op welke punten je moet meten en hoeveel je van de breedte en hoogte moet aftrekken als je in de dag monteert. In de meetinstructies voor rolgordijnen staat dat je de breedte op drie punten moet meten. Hiervan neem je de smalst gemeten maat en daar trek je dan 5 mm vanaf. Voor de hoogte meet je ook op drie punten. De bestelmaat is dan de kleinst gemeten hoogtemaat. Hier trek je niets vanaf. Bij op de dag montage kun je zelf kiezen hoeveel overlap je wil.

Ophangen van verduisterende rolgordijnen

Het ophangen van de rolgordijnen is goed zelf te doen. Hiervoor hoef je geen dure klusjesmannen in te huren. Met de duidelijke montagehandleiding kan het bijna niet misgaan. Vaak is het wel handig om het even met z’n tweeën te doen, alleen kan het wat lastig zijn, vooral bij de extra brede rolgordijnen.

Andere soorten rolgordijnen

Naast verduisterende rolgordijnen, heb ik ook transparante (rolgordijnen waar je doorheen kunt kijken), lichtdoorlatende (hier komt licht doorheen, maar je kunt er niet door naar buiten kijken), screendoek (deze worden gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens) en duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen hebben twee soorten stof: transparant en niet-transparant. De stof wordt dubbel gebruikt, waarbij de achterste laag vast zit en de voorste laag kan worden verschoven. Dit maakt het mogelijk om de transparante banen van beide lagen op elkaar te schuiven (lichtdoorlatend) of juist over de niet-transparante banen te plaatsen (lichtwerend).

Verduisterende plisségordijnen

In mijn assortiment heb ik niet alleen rolgordijnen om je slaapkamer te verduisteren. Plisségordijnen zijn hier ook uitermate geschikt voor. Plisségordijnen hebben een aantal mooie voordelen. Zo is het mogelijk om een model te kiezen waarbij je de bovenkant van het plissé kunt laten zakken (top-down bottom-up), waardoor je overdag kunt bepalen waar je lichtinval en hoeveel privacy en inkijk je wil.

Een ander voordeel van plisségordijnen is dat het profiel erg smal is. Ze zijn geschikt voor bijna ieder raamtype. Openslaande ramen en deuren, draaikiepramen, dakramen en ramen in lichtkoepels en lichtstraten laten zich ook eenvoudig bekleden met een plisségordijn. Voor kunststof ramen en deuren hebben we smartfit plisségordijnen, die zonder boren of schroeven te bevestigen zijn.

Plisségordijn stoffen

Binnen mijn collectie plisségordijnen, heb ik twee soorten stoffen. Enkele stoffen en dubbele stoffen, de zogenaamde honingraat plissés. Deze laatste zijn erg geschikt om een ruimte te verduisteren. Tussen de dubbele laag stof zit een verduisterende black out laag, die ervoor zorgt dat er geen licht doorheen kan komen.

Ook bij plisségordijnen is het mogelijk om U profiel zijgeleiding bij te bestellen. Zo krijgt licht geen kans om via de zijkanten naar binnen te komen.

Verduisterende raamdecoratie bestellen

Het online bestellen van verduisterende raamdecoratie is zeer eenvoudig. Volg de stappen van het bestelproces vanuit de homepagina en je komt tot een op maat gemaakt product. Lukt het je niet of heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *